Galaxy Home: boxa inteligentă de la Samsung

17.08.2018

Alături de Galaxy Note9, Samsung a dezvăluit şi o boxă inteligentă numită Galaxy Home. Aceasta este un răspuns la Homepod de la Apple şi Amazon Echo şi doreşte să devină dispozitivul central dintr-o casă inteligentă.

Galaxy Home are la bază asistentul virtual Bixby, care poate prelua comenzi vocale complexe, asemeni versiunii de pe telefoanele mobile. Spre diferenţă de alte boxe inteligente, boxa de la Samsung este complet compatibil cu Spotify şi beneficiază de funcţia SoundSteer. Aceasta poate direcţiona sunetul spre utilizator, detectându-i poziţia folosind cele opt microfoane de mare precizie.

În ciuda design-ului ciudat, care seamănă cu un grătar de grădină, Galaxy Home pare să fie o boxă inteligentă foarte atractivă din punct de vedere tehnologic. Sunetul este realizat folosind tehnologia AKG, brand proprietar Samsung după cumpărarea Harman/Kardon.

Momentan nu avem un preţ pentru Galaxy Home, însă cu siguranţă aceasta va rămâne în limita a 300 de euro, asemeni Homepod de la Apple. Data de lansare va fi comunicată mai târziu, însă cel mai probabil vom vedea Galaxy Home în magazine înainte de sfârşitul acestui an.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult