Aproape 10% din traficul pe internet, făcut de pe telefoane mobile

11.05.2012
Aproape 10% din traficul pe internet, făcut de pe telefoane mobile

Conform unui studiu desfăşurat de StatCounter, traficul pe internet realizat de pe dispozitive mobile a atins un nou maxim istoric, măsurând pentru scurt timp 10% din volumul total de trafic, realizat pe internet la nivel global.

Dat fiind numărul uriaş de telefoane inteligente aflate acum în circulaţie, multe din ele folosite frecvent la activităţi multimedia ce solicită conexiunea la internet, nu ar trebui să mai surprindă pe nimeni faptul că dispozitivele mobile sunt responsabile pentru o zecime din traficul total înregistrat pe internet.

Anunţul vine după ce aceiaşi companie anunţa la începutul anului că volumul de trafic pe internet realizat de pe dispozitive mobile are tendinţa de a se dubla în fiecare an. Tot atunci, StatCounter măsura volumul de trafic realizat de pe dispozitive mobile la 8.5 % din traficul total înregistrat pe internet.

Aproape 10% din traficul pe internet, făcut de telefoane mobile

Trebuie spus că măsurătorile nu reprezintă o statistică globală a volumului de trafic desfăşurat pe internet, luând în considerare doar cele aproximativ 3 milioane de website-uri care folosesc serviciul StatCounter. Mai mult decât atât, în ecuaţie nu intră şi utilizatorii de tablete, categorie extrem de numeroasă în care intră dispozitivele Apple iPad şi alte tablete create de competitori. Prin urmare, procentajul real de trafic atribuit dispozitivelor mobile ar putea fi şi mai mare decât cel anunţat de StatCounter.

Dat fiind numărul tot mai mare de utilizatori care accesează internetul de pe dispozitive mobile cu diferite formate şi dimensiuni de ecran, categoriile web browser mobil şi web browser desktop ar putea în curând să nu-şi mai aibă rostul, acestea evoluând într-un web browser universal, capabil să ofere funcţionalitate şi un aspect similar pe toate platformele.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult