Chrome este responsabil pentru mai mult de jumătate din traficul de internet de pe desktop

Chrome este responsabil pentru mai mult de jumătate din traficul de internet de pe desktop

În ciuda reputaţiei proaste pe care Internet Explorer a „câştigat-o” de-a lungul timpului, acesta a rămas cel mai popular browser printre utilizatori până de curând. Se pare că odată cu lansarea Windows 10, acesta a avut parte de un declin foarte mare, însă utilizatorii săi nu par să se fi mutat pe noul browser modern de la Microsoft, Edge, ci pe Google Chrome, care a devenit acum cel mai popular browser din lume pe desktop-uri.

Net Applications, o entitate specializată în analiză a traficului pe internet, a publicat cel mai recent top al browserelor, unde Google Chrome iese câştigător. Conform studiului, acesta este folosit de peste 50% dintre utilizatorii de internet de pe PC-uri. Comparat cu aceeaşi perioadă a anului trecut, Google Chrome a crescut de la 31,12% la 54,99%, în timp ce în cazul Internet Explorer s-a întâmplat inversul. Acesta a scăzut de la 48,20% la numai 23,13%, pierzând lună de lună câte 2-3 procente.

În afară ce cele două mari browsere amintite, în topul Net Applications mai apar Firefox, care s-a menţinut aproape constant cu 11,14%, Edge, care a urcat de la 2,67% la 5,26% şi Safari care a scăzut de la 5,01% la 3,69%. Restul de 1,79% este ocupat de alte browsere mai puţin populare, printre care se regăseşte probabil şi Opera.

Având în vedere că Internet Explorer nu este integrat în Windows 10, probabil că în timp internet Explorer va dispărea complet, în timp ce Edge pare să crească uşor dar sigur. Va fi foarte greu pentru o altă companie să lanseze un browser care să devină mai popular decât Chrome, mai ales în condiţiile în care acesta oferă sincronizare cu versiune pentru mobil, iar Android-ul reprezintă peste 80% din piaţa de smartphone-uri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult