Cum revoci accesul unor aplicaţii şi servicii conectate la Gmail, Facebook şi Instagram, pentru ca datele tale să nu ajungă în mâinile cui nu trebuie

25.04.2017
Cum revoci accesul unor aplicaţii şi servicii conectate la Gmail, Facebook şi Instagram, pentru ca datele tale să nu ajungă în mâinile cui nu trebuie

După scandalul recent în care a fost implicat serviciul Unroll.me, acuzat că vinde datele colectate de la utilizatori, mulţi oameni s-au întrebat cum poţi renunţa defintiv la aceste aplicaţii după ce nu le mai foloseşti.

 

Servicii precum Unroll.me au nevoie de permisiunea utilizatorilor pentru a avea acces la conturile acestora şi pentru a putea face modificări sau colecta date. De multă ori acordăm aceste permisiuni, dar uităm apoi să le revocăm după ce nu le mai folosim.

Mai jos vă arătăm cum puteţi rupe „simbioza” dintre aceste aplicaţii şi servicii populare precum Gmail, Facebook sau Instagram.

 

 

GMAIL

 

Tastaţi în Google.ro „my google account” sau „contul meu google”. Daţi clic pe primul rezultat, apoi mergeţi la secţiunea Sign-in & security/Conectare şi securitate. De acolo urmaţi calea: Connected apps & sites/Aplicaţii şi site-uri conectate -> Manage apps/Gestionaţi aplicaţiile. De acolo revocaţi accesul serviciilor şi aplicaţiilor care nu mai doriţi să aibă acces la contul vostru Google.

 

FACEBOOK

 

Pe pagina principală veţi găsi în partea dreaptă, sus, Settings/Setări (apăsând pe mica săgeată cu vârful în jos de lângă semnul de întrebare). De acolo urmaţi calea: Apps/Aplicaţii -> App Settings/Setări aplicaţii -> Show All/Afişează tot. Apăsaţi pe „X” în dreptul aplicaţiilor şi serviciilor cărora doriţi să le revocaţi accesul.

 

INSTAGRAM

 

Deschideţi Instagram în browserul desktop. Mergeţi la Settings/Setări (iconiţa de lângă Edit Profile/Editare profil), apoi selectaţi Authorized Applications/Aplicaţii Autorizate. De acolo le puteţi da „Revoke Acces” aplicaţiilor şi serviciilor conectate.

 

MICROSOFT

 

Mergeţi la adresa accounts.microsoft.com. Selectaţi Privacy/Confidenţialitate, apoi faceţi scroll până ajungeţi, undeva pe partea dreaptă a paginii, la Apps and services you’ve given access/Aplicaţii şi servicii care vă pot accesa datele. De acolo eliminaţi orice aplicaţie nedorită sau serviciu care are acces la cont.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult