De unde şi ce poţi cumpăra cu Bitcoin în România. Evomag şi PC Garage acceptă monedele virtuale

29.01.2020
De unde şi ce poţi cumpăra cu Bitcoin în România. Evomag şi PC Garage acceptă monedele virtuale

Preferate investitorilor care fac averi speculând volatilitatea extremă a cotaţiilor pe bursele de monede virtuale, tranzacţiile în monede Bitcoin şi criptomonede la modul general nu sunt chiar atât de mult folosite în lumea reală. Majoritatea companiilor preferă tranzacţiile într-o valută recunoscută, care nu-şi schimbă valoarea de la o zi la alta, uneori şi cu câteva procente în plus sau în minus. Cu toate acestea, pentru adepţii monedelor virtuale există şi câteva opţiuni pentru utilizarea la plata produselor online ţi utilizarea Bitcoin in Ecommerce.

Plăţi online cu Bitcoin

PCGarage, preferatul entuziaştilor care doresc să-şi configureze singuri propriile PC-uri, pune la dispoziţie un sistem pentru plăţi în moneda Bitcoin care funcţionează prin scanarea unui cod QR sau transferul la adresa portofelului digital. Implementat cu ajutorul procesatorului de plăţi NETOPIA MobilPay, bifând opţiunea ” Bitcoin sau Ethereum, prin scanare QR sau transfer la adresa” înainte de lansarea comenzii. Validarea comenzii se face transferând suma respectivă la adresa Bitcoin / Ethereum afişată sub codul QR, procesul durând câteva minute.

Aceleaşi servicii asigurate de NETOPIA MobilPay mai sunt folosite şi de Evomag pentru intermedierea plăţilor în monede Bitcoin şi Ethereum, paşii de parcurs la plasarea comenzilor fiind similari.

În schimb, cei care sperau să plătească şi cumpărăturile de la eMag folosind portofelul de monede virtuale vor fi dezamăgiţi, cel mai mare magazin online din România neoferind această opţiune de plată.

Gadgetway este un alt site de unde poţi comanda gadgeturi si accesorii de orice fel – dispozitive Smart Home, accesorii Smart de purtat, boxe audio portabile, accesorii pentru smartphone şi jucării inteligente

Reîncărcare cartele, folosind plata cu Bitcoin

Ppay.ro si Kartela.ro sunt două servicii care oferă reincarcare de cartele prepay folosind Bitcoin ca mijloc de plată.

Cumpără mâncare cu Bitcoin

Legenda spune că prima tranzacţie făcută în lumea reală folosind monede Bitcoin a fost pentru mâncare, un programator din statul american Florida trimiţând 10000 de Bitcoin unui voluntar din Anglia, care a apoi a folosit propriul card bancar pentru a-i comanda acestuia o pizza de la un centru de livrare aflat în apropiere. Dacă ne raportăm la valoarea actuală a unei monede Bitcoin, de aproximativ 9300 dolari la momentul redactării acestui material, simpla păstrare a monedelor tranzacţionate prin anul 2010, i-ar fi adus fericitului posesor o avere impresionantă.

Revenind la mâncare, locaţiile din România unde poţi plăti cu Bitcoin sunt se pot număra pe degetele de la o mână: La Conu Iancu (local cu mancare traditionala din Bucureşti), Famous Place (un bar din Oradea), GreenBox (un serviciu de fast-food delivery apreciat de clujeni), Energiea şi Grano Food and Care (pub/restaurante din Bucureşti).

Cumpără medicamente folosind Bitcoin

Nu vom vorbi aici despre medicamente cu acces restricţionat şi alte substanţe interzise comercializate pe piaţa neagră, unde relativa anonimitate oferită de tranzacţiile cu criptomonede recomandă de la sine această metodă de plată. Cei care vor să cumpere medicamente legale plătind cu Bitcoin pot încerca şi la MaxiFarma, o farmacie online care colaborează cu cei mai mari producatori de pe piata farmaceutica, precum Biofarma, Daciaplant, Doppel Herz si altii. Similar, BioPlace este un magazin de unde poţi cumpara produse bio, suplimente nutritive şi alte produse care promit să protejeze sau să îmbunătăţească starea de sănătate.

Abonamente la sala de fitness

Dacă locuieşti în Braşov, poţi folosi portofelul Bitcoin pentru comandarea unui abonament la Energym Fitness Club, printre serviciile extra disponibile intrând şi acces la saună, solar, masaj şi curs de karate. Similar, orădenii pot plăti cu Bitcoin la NrGym.

Cumpără haine folosind Bitcoin

Din nou, opţiunile nu sunt foarte variate. Poţi încerca RoFashionEmi, un magazin online de unde poţi comanda accesorii de îmbrăcăminte lucrate manual. Cei care plănuiesc o vacanţă la munte pot comanda echipament de la TenixAxyall, un magazin online care acceptă plata cu Bitcoin.

Casă şi Grădină

Dacă locuieşti la casă, pe EcoVolt poţi găsi produse de energie alternativa panouri solare, staţii de pompare şi tratare a apei, etc. Desigur, poţi achita comanda plasată folosind Bitcoin. Ar mai fi şi Panoterm, un magazin specializat în produse termoizolante si accesorii pentru constructii.

Comandă bilete de avion şi sejururi de vacanţă plătind cu Bitcoin

Vola este printre cele mai mari agenţii de turism. Poti face aici rezervări la biletele de avion şi hoteluri, închirieri de autoturisme şi organiza călătorii în interes de serviciu, toate acestea plătind cu portofelul tău Bitcoin. O altă variantă de încercat este şi Fly-Go, site-ul centralizând ofertele a peste 300 de companii low cost si 1000 de companii aeriene de linie. În plus ai la dispoziţie şi un sistem de comparare a preţurilor la cazare la hoteluri.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult