Digi Mobil extinde serviciul de date 4G şi în banda de frecvenţe 2100 MHz, suportată de majoritatea dispozitivelor

Digi Mobil extinde serviciul de date 4G şi în banda de frecvenţe 2100 MHz, suportată de majoritatea dispozitivelor

RCS & RDS a anunţat  lansarea serviciilor de comunicaţii mobile 4G în banda de frecvenţe de 2100 Mhz (banda 1 LTE), începând cu 20 octombrie 2016.

Utilizatorii Digi Mobil din Oradea şi Piteşti vor fi primii care vor beneficia serviciul de internet 4G în banda de 2100 MHz, urmând ca până în ianuarie 2017, aceasta să fie implementată gradual în oraşele: Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, Craiova, Constanţa, Iaşi, Arad, Sibiu, Galaţi, Târgu Mureş, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Drobeta Turnu Severin, Reşiţa, Slatina, Hunedoara, Valea Prahovei şi zona Râşnov, Zărneşti, Moeciu şi Bran.

Prima etapă a noului proiect va continua până în iunie 2017, urmând să acopere şi alte localităţi, precum şi litoralul românesc, numărând peste 1100 de staţii de bază. În acelaşi timp, compania continuă şi extinderea reţelei Digi Mobil în banda de frecvenţe de 2600 Mhz (banda 38 LTE), numărul de staţii de bază în aceasta frecvenţă urmând să ajungă la aproape 1000 până la sfârşitului acestui an.

Din 20 octombrie, serviciul de date bazat pe tehnologia 4G pe frecvenţa de 2100 Mhz, va fi disponibil la toate pachetele Digi Mobil care asigură accesul la 4G. Astfel, accesul la serviciile 4G se va realiza complementar în benzile 2100 Mhz şi 2600 Mhz (banda 1 şi banda 38 LTE).

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult