Galaxy S3, desemnat telefonul anului la MWC 2013. Nexus 7 e cea mai bună tabletă

Galaxy S3, desemnat telefonul anului la MWC 2013. Nexus 7 e cea mai bună tabletă

GSM Association a decernat premiile anuale pentru cele mai bune dispozitive, aplicaţii şi tehnologii prezentate în cadrul expoziţiei Mobile World Congress 2013.

Din lista lungă de premianţi, ocupată în bună măsură de nume mai puţin cunoscute pentru publicul larg, se fac remarcaţi producători ca Samsung şi Asus, dar şi Nokia – companie ce pare să aibă parte de o revenire spectaculoasă, venită după o lungă perioadă de declin.

Galaxy S3, desemnat telefonul anului la MWC 2013. Nexus 7 e cea mai bună tabletă

Companie cu lungă istorie în domeniu, Nokia şi-a adjudecat premiul pentru cel mai bun telefon mobil din categoria Feature Phone (Entry-Level), Juriul alcătuit de GSM Association a apreciat la modelul Nokia Asha 305 prezenţa unui set convingător de facilităţi şi suport dual-SIM, oferite la un preţ extrem de atractiv.

Cu riscul de a lăsa dezamăgiţi un număr mare de fani ai produselor Apple, juriul a decis ca premiul pentru cel mai bun smartphone să fie acordat unui produs Samsung. Aparent, decizia a fost luată pe baza vânzărilor foarte bune obţinute de telefonul Galaxy S3 şi problemele mai puţine cu care acesta s-a confruntat de-a lungul existenţei sale, în comparaţie cu rivalul iPhone 5.

Fără nici o surpriză, premiul pentru cea mai bună tabletă este acordat producătorului Asus, pentru tableta Nexus 7 realizată în colaborare cu Google. Susţinută cu un set convingător de facilităţi şi preţul de achiziţie extrem de competitiv, tableta Nexus 7 a înregistrat vânzări record şi continuă să se bucure de aprecierea utilizatorilor.

La categoria celor mai bune aplicaţii software, clientul Facebook a obţinut premiul cea mai bună aplicaţie pentru consumatori, iar Evernote a fost desemnată cea mai bună aplicaţie pentru mediul de afaceri.

La final, Samsung a fost desemnat producătorul anului în categoria dispozitive mobile, dar şi categoriile infrastructură mobilă şi inovaţii în domeniul tehnologiilor mobile.

Lista completă a câştigătorilor desemnaţi de GSM Association la MWC 2013 poate fi consultată aici.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult