Yahoo Status – update-uri automate pentru messenger

Yahoo Status - update-uri automate pentru messenger

Yahoo Messenger este de departe cel mai popular program de tip IM din România. Copiii care abia au învăţat să scrie şi au deschis pentru prima oară calculatorul îl folosesc. La fel bunicii din mediul rural care au descoperit că pot comunica în acest fel cu rudele de la oraş. Poate că bunicii nu, dar ceilalţi useri cu siguranţă folosesc în mod frecvent şi alte site-uri aşa-zis sociale pe care le actualizează din când în când. Pentru aceştia, Yahoo are un instrument mai puţin cunoscut care permite publicarea automată la statusul din Yahoo Messenger a celor mai recente activităţi online.

Din păcate, aşa cum spuneam, serviciul Yahoo Updates nu este foarte cunoscut pentru că Yahoo nu a ştiut să-l promoveze suficient. Nici utilizarea sa nu este foarte simplă la început. Ai nevoie de ceva timp pentru a-ţi da seama pe unde a ascuns Yahoo opţiunile aplicaţiei. Cu toate astea, după două minute de bâjbâit lucrurile devin clare.

Principiul social

Ideea este simplă. Să presupunem că foloseşti Flickr pentru a-ţi pune fotografiile pe net. Cu Yahoo Updates, toate update-urile, toate fotografiile pe care le pui pe Flickr, îţi vor fi puse automat la statusul din Yahoo Messenger, cu tot cu link. Flickr este doar un exemplu, unul din site-urile mele favorite. În locul lui, sau alături de el, pot fi alese multe alte site-uri ori servicii online.

Yahoo Updates

Ce site-uri acceptă Yahoo Updates

Prin Yahoo Updates pot ajunge la statusul din Yahoo Messenger atât serviciile Yahoo, cât şi alte site-uri. La categoria servicii Yahoo intră câteva zeci de site-uri, printre care Flickr şi Delicious plus toată gaşca de site-uri Yahoo. În mod implicit, serviciile Yahoo sunt activate automat şi vor apărea la status pe măsură ce le foloseşti. De exemplu, dacă foloseşti Yahoo Travel pentru a crea o rută, un link către aceasta vă apărea automat la statusul tău.

Pentru a adăuga la status informaţii şi de pe alte site-uri care nu aparţin de Yahoo trebuie să faci o vizită secţiunii Share More. Vei regăsi acolo site-uri precum Picasa Web Albums (serviciul de photosharing al celor de la Google), StumbleUpon, Blogger, Last.fm, YouTube şi chiar Twitter. Pentru a adăuga Picasa, de exemplu, este suficient să dai click pe acesta şi să introduci numele tău de utilizator. În cazul unor servicii, în afară de username, va mai trebui să adaugi şi link-ul paginii care corespunde profilului respectiv.

Yahoo Updates

Cu cine

În secţiunea Manage My Updates poţi stabili cine va vedea statusurile tale automate de pe Yahoo Messenger. În dreptul fiecărui site selectat ai trei opţiuni: oricine, nimeni şi anumite persoane. În ultimul caz este necesar să accesezi secţiunea My Connections. Acolo poţi căuta cu ajutorul serviciului Yahoo People Search sau invita pe cineva trecând adresa de e-mail a respectivului. Dacă alegi opţiunea My Connection, doar persoanele respective vor putea vedea statusul tău setat automat.

Yahoo Updates este un serviciu util pentru cei activi pe site-urile sociale şi constituie o metodă facilă de a "share-ui" cu prietenii din lista de Yahoo Messenger diverse informaţii, de la posturi de pe blog, la muzica pe care o asculţi şi fotografiile pe care le pui pe net.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News