Ediţia de anul acesta a expoziţiei Mobile World Congress ar putea fi anulată din cauza ameninţării Coronavirus (UPDATE)

13.02.2020
Ediţia de anul acesta a expoziţiei Mobile World Congress ar putea fi anulată din cauza ameninţării Coronavirus (UPDATE)

UPDATE: După ce multe dintre brandurile de renume şi-au anunţat absenţa de la ediţia de anul acesta a Mobile World Congress, organizatorul GSM Association confirmă deznodământul devenit ca şi inevitabil: expoziţia MWC Barcelona 2020 este anulată din cauza preocupărilor globale cu privire la focarul de coronavirus (virusul a primit numele oficial COVID-19).

În declaraţia oficială pe această temă, organizatorii precizează că decizia anulării ediţiei MWC de anul acesta a ţinut cont de dificultatea deplasării participanţilor aşteptaţi din China în contextul suspendării principalelor rute aeriene către şi dinspre regiunile afectate epidemia de coronavirus, precum şi preocupări legate de siguranţa vizitatorilor aşteptaţi din toate colţurile lumii.

De la prima ediţie a Mobile World Congress ţinută la Barcelona în anul 2006, aceasta este prima dată când organizatorul GSMA anulează evenimentul anual.

Deoarece MWC chiar a fost anulat, companiile care aveau planificate dezvăluiri de produse în cadrul expoziţiei probabil că vor organiza evenimente de presă separate în cursul lunii viitoare, sau după ce reluarea activităţii la fabricile din China va permite producerea dispozitivelor respective în stocuri suficiente pentru lansare.


După ce branduri de renume precum Sony, LG, Huawei, ZTE, Vivo şi alţii şi-au anulat toate confirmările de participare, expoziţia Mobile World Congress 2020 pare că se îndreaptă către o anulare completă din cauza epidemiei de Coronavirus. Decizia finală ar putea fi luată de GSMA, organizaţia care supraveghează evenimentul programat să aibă loc la Barcelona.

Mobile World Congress este cea mai mare expoziţie din lume centrată pe gadgeturi şi segmentul mobile în special, atrăgând mii de participanţi în fiecare an. Programat să înceapă pe 24 februarie şi să continue până pe 27 februarie, evenimentul care aduce într-o singură locaţie vizitatori şi participanţi din lumea întreagă prezintă riscuri deosebite anul acesta, în sensul posibilei răspândiri a virusului uşor transmisibil în aer şi prin contact direct cu gadgeturile expuse pentru public.

Chiar dacă GSMA va decide să nu anuleze MWC, ediţia de anul acesta este ca şi compromisă prin retragerea unora dintre cei mai importanţi participanţi. Recent, NVIDIA, Intel, LG şi Sony au confirmat că nu vor participa, iar Huawei, ZTE, Vivo şi alţii au anulat toate confirmările făcute anterior. Alte companii care încă plănuiesc să participe au decis anularea conferinţelor de presă.

Având in vedere importanţa pe care o prezintă pentru industrie, anularea expoziţiei Mobile World Congress 2020 va da o grea lovitură în special brandurilor mai mici care sperau să-şi expună cele mai noi produse şi tehnologii într-o locaţie cu vizibilitate maximă. Însă nici pentru marile companii nu va fi prea uşor, acestea trebuind să reprogrameze evenimente de lansare plănuite cu minuţiozitate, eventual, să întârzie debutul anumitor produse.

Anularea evenimentului ar avea, de asemenea, un impact negativ asupra economiei locale. Reuters raportează că Mobile World Congress aduce de obicei aproximativ 500 de milioane de dolari venituri suplimentare pentru oraş.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult