Facebook a lansat aplicaţie separată pentru grupuri

19.11.2014
Facebook a lansat aplicaţie separată pentru grupuri

Familia de aplicaţii pentru mobil de la Facebook a primit astăzi un nou membru: Facebook Groups. Noul software este disponibil pe Google Play Store şi Apple AppStore şi oferă acces doar la grupurile de pe Facebook, cu toate funcţiile pe care te-ai aştepta să găseşti într-o asemenea aplicaţie. Aceasta este încă una dintre componentele reţelei de socializare care se despart de aplicaţia principală.

Se pare că grupurile de pe Facebook sunt din ce în ce mai populare, având în vedere că dezvoltatorii companiei au decis să separe această experienţă într-o aplicaţie separată. Noul Groups oferă utilizatorilor posibilitatea de a realiza noi grupuri, noi articole, de a adăuga comentarii şi de a modera conţinutul din grupurile pe care au drepturi de administratori.

Ideile din spatele acestei aplicaţii sunt rapiditatea şi uşurinţa de utilizare, micşorând numărul de paşi necesari pentru a accesa grupurile. Pentru a nu mai săpa prin meniurile aglomerate a aplicaţiei principale, poţi accesa toate grupurile printr-o singură atingere direct din meniul principal al telefonului. Fiecare grup este afişat sub formă de cerc, cu titlul şi imaginea principală la vedere pentru o identificare mai rapidă.

Fiecare grup afişează la o primă vedere numărul de articole noi de la ultima vizită, iar în funcţie de preferinţele utilizatorului, aplicaţia poate primi notificări push atunci când apar articole noi. Pentru cei care sunt în căutare de grupuri noi, există funcţia discover, care oferă sugestii despre grupuri în care te-ai potrivi, verificând grupurile în care eşti deja inclus, cât şi pe cele în care sunt deja prietenii tăi de pe Facebook.

Momentan Facebook Groups nu va înlocui complet funcţia din aplicaţia principală, însă având în vedere că Messenger şi Pages nu mai sunt accesibile decât din aplicaţiile dedicate, am putea presupune că istoria se va repeta.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult