Facebook devine un serviciu de ştiri: FB Newswire

25.04.2014
Facebook devine un serviciu de ştiri: FB Newswire

Dincolo de banalele activităţi de socializare, care şi ele pot conţine noutăţi interesante în cazul în care aveţi prietenii potriviţi, Facebook poate fi şi o sursă foarte bună pentru ştiri – din nou, dacă aţi găsit furnizorii de conţinut potriviţi. Compania Facebook a preluat această idee din mers şi a intrat chiar ea în rândul furnizorilor de conţinut prin lansarea FB Newswire.

Anunţat ca un serviciu destinat în primul rând jurnaliştilor, dar accesibil oricărui utilizator interesat care vizitează pagina FB Newswire şi apasă butonul Like, noul serviciu Facebook este un agregator de ştiri care îşi propune să centralizeze cele mai interesante ştiri redactate de către editorii companiei sau publicate de alte surse de conţinut cu prezenţă pe Facebook.

Noul serviciu Facebook este bazat pe platforma software Storyful, un agregator de informaţii care monitorizează activităţile online din Social Media şi oferă şansa descoperii sau verificării unor informaţii sau subiecte noi. Aceste informaţii sunt verificate, asociate cu creatorul original al conţinutului, marcate cu taguri şi eventuale informaţii pentru geolocalizare şi publicate pe noul canal media deschis de Facebook.

Gama de subiecte promisă este largă, aceasta începând cu informaţii din sfera politică sau economică de interes general şi terminând cu sport, vreme sau mondenităţi. Conform Facebook, FB Newswire va cuprinde imagini, secvenţe video şi texte publicate de cei aflaţi în inima unor evenimente importante, asigurând astfel o viteză mai mare de reacţie şi o implicare directă.

Serviciul FB Newswire este implementat sub forma unei pagini Facebook obişnuite, acesta putând fi accesat aici.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News