Facebook inaugurează o nouă secţiune dedicată clipurilor din categoria „breaking news”

13.02.2018
Facebook inaugurează o nouă secţiune dedicată clipurilor din categoria „breaking news”

După ce a nemulţumit publicaţiile partenere retrogradând prioritatea acestora la afişare în News Feed, Facebook face o mişcare în direcţia opusă, introducând în tab-ul Watch din aplicaţia pentru mobil o secţiune dedicată ştirilor de ultim moment.

Facebook nu precizează când va fi disponibilă noua listă de conţinut, însă este posibil ca aceasta să urmeze directiva anunţată deja pentru News Feed, acordând prioritate la afişare ştirilor locale.

Tab-ul „Watch” nu înlocuieşte tab-ul Video, disponibil utilizatorilor de mai multă vreme. În timp ce „Video” oferă un amalgam de clipuri virale fără a le organiza într-un anume fel, acesta fiind livrate în funcţie de algoritmii reţelei de socializare, în tab-ul Watch, utilizatorii vor găsi conţinut mult mai bine structurat.

Cât despre motivul pentru care Facebook ar dori să aducă ştiri locale într-o secţiune rezervată mai ales pentru conţinut original , acesta ar putea fi diversificarea audienţei prin atragerea de utilizatori care frecventează site-urile de ştiri. Scopul final, desigur, este creşterea numărului de vizualizări pentru mesajele publicitare, sursa principală de venit a reţelei de socializare.

Momentan Facebook Watch este disponibil pentru un număr limitat de utilizatori din Statele Unite, însă este posibil ca această funcţie să fie extinsă în viitorul apropiat.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult