Facebook Messenger va oferi în curând sistem de plăţi online

06.10.2014
Facebook Messenger va oferi în curând sistem de plăţi online

Mark Zuckerberg a vorbit în cadrul raportului financiar din trimestrul doi al anului curent despre plăţi prin Facebook, aşa că o funcţie dedicată integrată în Facebook Messenger nu este tocmai o surpriză. Nu ne aşteptam însă ca aceasta să fie deja implementată şi gata de a fi activată, întrucât Zuckerberg a declarat că nu va fi introdusă prea curând. Cu toate acestea, Andrew Aude, student la universitatea Standford a reuşit să descopere funcţionalitatea ascunsă.

Aparent, Facebook va oferi la un moment dat posibilitatea de a trimite bani prietenilor din listă folosind doar câteva atingeri de ecran, asemeni modului în care sunt trimise imaginile. Odată ce ai un card bancar ataşat de cont, poţi face plăţi către oricine. Evident, există şi un strat în plus de securitate, sub forma unui cod PIN, care probabil că va putea fi înlocuit cu TouchID pe iOS.

Ştiind aceste detalii, nu este de mirare că Facebook l-a angajat pe David Marcus, fost preşedinte al PayPal pentru a conduce divizia Messenger. De asemenea, nici decizia de a separa aplicaţia de mesagerie de aplicaţia principală nu mai pare o idee atât de ieşită din comun, mai ales când privim din perspectiva business-ului. Practic, Facebook a folosit aplicaţia messenger Messenger ca un cal troian, instalând pe toate dispozitivele o aplicaţie prin care se pot face plăţi.

Avantajul soluţiei Facebook este că nu este limitată la o singură platformă, precum Apple Pay şi nici nu implică înregistrarea de conturi în plus faţă de profilul personal, asemeni PayPal. Această abordare are toate şansele să reuşească odată ce compania decide să elibereze această funcţie ascunsă.

Detaliile despre modul de implementare sunt extrase de Andrew Aude manual, folosind un iPhone cu jailbreak, iar o parte din cod nu este încă implementat. Momentan, plăţile prin Messenger oferă suport doar pentru card-uri de debit, însă există şi cod pentru adăugarea unui cont de PayPal, deşi nu este o funcţie activă. Se pare că această funcţie va debuta mai întâi în Statele Unite, cu plăţi de la persoană la persoană, alte capabilităţi mai avansate urmând să fie implementate după.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult