Facebook oferă posibilitatea de a salva articole cu noua funcţie Save

22.07.2014
Facebook oferă posibilitatea de a salva articole cu noua funcţie Save

Facebook a primit o nouă funcţie care va fi foarte apreciată de cei care nu au timp să exploreze întregul News Feed. Aceasta se numeşte „Save” şi poate păstra o listă cu articole interesante, publicate de prietenii din listă, pentru a fi citite mai târziu.

Noua funcţionalitate poate păstra un link către un articol interesant, o locaţie, un film, o melodie sau un eveniment, şi le salvează într-o arhivă care poate fi servită „la pachet”. Save este disponibil chiar acum, atât în interfaţa web, cât şi în variantele mobile de iOS şi Android, însă nu pentru toată lumea. Facebook va activa noua funcţie treptat pentru toţi utilizatorii în zilele ce urmează şi nu există o metodă de a accelera acest proces prin înscrierea într-o listă prioritară.

Facebook Save

Pentru a folosi Save nu trebuie decât să apăsaţi pe săgeata din partea de sus a fiecărui articol şi apoi click pe Save. Odată salvate, aceste articole se găsesc în tab-ul dedicat din bara de scurtături a reţelei sociale şi sunt organizate pe categorii. Listele de iteme salvate sunt private pentru fiecare utilizator. Simplul fapt că este specificat „privacy mode-ul” poate sugera însă că în viitor vom putea să oferim acces şi prietenilor la articolele salvate.

Fiecare articol în parte poate fi dat mai departe pe propriul timeline direct din interfaţa „Saved”, iar Facebook te va anunţa atunci când nu verifici listele pentru o perioadă mai lungă. Pentru articolele pe care vrei să le păstrezi mai mult timp există chiar şi opţiunea de arhivare, care păstrează listele pe termen nedefinit. Facebook a realizat şi un clip care demonstrează noua funcţie folosind varianta de iOS ca exemplu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult