Facebook va folosi datele utilizatorilor pentru a vinde publicitate şi pe alte site-uri

Facebook va folosi datele utilizatorilor pentru a vinde publicitate şi pe alte site-uri

Modul în care Facebook colectează şi procesează datele utilizatorilor în scopuri comerciale este ţinta periodică a criticilor, acestea invocând intimitatea şi protecţia datelor cu caracter personal. Utilizatorii care se simt agresaţi de această prelucrare profundă a datelor personale vor avea de acum încolo un motiv în plus de nemulţumire, Facebook anunţând lansarea unei platforme publicitare care va permite utilizarea datelor colectate pentru afişarea anunţurilor pe alte site-uri.

Zvonită de ceva vreme, această nouă platformă publicitară foloseşte infrastructura software Atlas, pe care Facebook a cumpărat-o de la Microsoft. Prin intermediul Facebook şi a reţelelor publicitare partenere, clienţii interesaţi vor putea cumpăra spaţii publicitare pe diverse site-uri, afişarea acestora urmând să fie însă particularizată în funcţie de datele despre utilizator furnizate de către Facebook.

Conform declaraţiilor făcute de către Facebook, platforma online Atlas a fost îmbunătăţită pentru a putea susţine un mod de lucru cu o precizie mult mai bună. Compania a declarat că instrumentele de urmărire a utilizatorilor nu vor mai folosi doar banalele fişiere cookie, care nu funcţionează pe platformele mobile, ci şi instrumente noi care vor permite urmărirea activităţilor utilizatorilor pe mai multe platforme în acelaşi timp. Facebook a afirmat că noua platformă va permite, de pildă, corelarea vizualizării unui banner pe telefonul mobil şi achiziţia produsului de pe un laptop, oferind clienţilor interesaţi date relevante despre impactul campaniilor.

Spaţiile publicitare care vor fi servite prin intermediul acestei platforme nu vor fi anunţuri Facebook tradiţionale, ci doar vor fi cumpărate prin intermediul companiei pentru a putea fi ataşate profilurilor de utilizator stocare de gigantica reţea de socializare. Compania afirmă că acest lucru nu va afecta intimitatea utilizatorilor, datele urmând să fie procesate în continuare de către serverele Facebook iar clienţii urmând să primească doar rezultatele activităţii de datamining.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News