Game of Thrones, un milion de descărcări ilegale în 24 de ore de la debutul noului sezon

Game of Thrones, un milion de descărcări ilegale în 24 de ore de la debutul noului sezon

Conform datelor centralizate de TorrentFreak, serialul TV Game of Thrones fost cel mai piratat produs din categoria sa în cursul anului trecut. Celebra producţie HBO a avut parte de circa 3,9 milioane de descărcări pentru fiecare episod, şi nu este de mirare că debutul celui de-al treilea sezon al acestui serial a bătut un nou record.

Primul episod al sezonului trei a fost descărcat de circa un milion de persoane într-un interval de 24 de ore, iar aceste cifre ar putea fi mai mari din cauza imposibilităţii urmăririi tuturor site-urilor BitTorrent care necesita autentificare pentru acces. Una dintre aceste surse a avut un număr de 163.088 clienţi conectaţi concomitent, depăşind astfel recordul anterior stabilit de serialul Heroes.

Ţinând cont de aceste cifre, este foarte probabil că Game of Thrones îşi va păstra şi în acest an titlul de cel mai piratat serial TV. Producătorul HBO s-a pregătit destul de bine pentru debutul celui de-al treilea sezon al serialului, primul episod fiind disponibil pe serviciul de streaming HBO Go în acelaşi timp cu premiera TV, în unele ţări accesul fiind chiar gratuit.

Dependenţa însă de un abonament CATV HBO pentru accesarea serviciului de streaming, decalajele orare sau alţi factori legaţi de distribuţie au împins un număr mare de potenţial clienţi către sursele ilegale de conţinut. Compania producătoare nu pare însă prea deranjată de acest lucru. Michael Lombardo, preşedintele diviziei de distribuţie a companiei, a afirmat că interesul major este un compliment şi că pirateria nu au afectat nici vânzările discurilor DVD, care au atins niveluri record în 2012, nici pe cel al numărului de abonaţi HBO, debutului sezonului trei atrăgând 6,3 milioane de telespectatori numai pe teritoriul Statelor Unite.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News