Go4news: Serviciul iCloud, compromis din nou. Imaginile private ale zeci de tinere din Scoţia au ajuns pe internet

27.09.2016
Un hacker a obţinut imagini private făcute cu telefonul personal de 20 de tinere din Scoţia. Se pare că atacatorul a reuşit să compromită conturile de iCloud ale tinerelor, deoarece toate sunt utilizatoare de iPhone şi aveau activat serviciul de backup în cloud pentru imagini. 
 
Interesant este faptul că toate victimele sunt din aceeaşi regiune din Scoţia. Imaginile au fost publicate pe controversatul forum 4chan, iar apoi s-au răspândit online. „Mi s-a făcut fizic rău când am aflat ce s-a întâmplat”, a declarat una dintre tinere. 

Poliţia le-a spus tinerelor că nu poate face nimic pentru a elimina pozele de pe internet, deoarece sunt găzduite pe servere aflate în alte ţări. 

Cazul a fost preluat de unitatea care investighează atacurile cibernetice a poliţiei, iar compania Apple a fost sesizată în legătură cu atacul. Oamenii legii speră că gigantul american îi va ajuta să îl identifice pe hacker. 
 
 
Atacul vine la scurt timp dupe ce contul de iCloud al Pippei Middleton, sora Ducesei de Cambridge, a fost compromis zilele trecute, iar 3.000 de imagini sustrase.
 
În 2014, serviciul iCloud a fost victima unui atac informatic de proporţii. Atunci, fotografii nud ale mai multor vedete americane, printre care se numără actriţa Jennifer Lawrence şi cântăreţele Rihanna şi Avril Lavigne, au apărut pe internet. „Este foarte neplăcut să vezi cum oamenii îţi cotrobăie prin viaţa personală”, a scris, la momentul respectiv, actriţa Jennifer Lawrence, într-un mesaj publicat pe Twitter. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult