iTunes va găzdui ştiri în format audio

26.09.2016
iTunes va găzdui ştiri în format audio

Popularul magazin de muzică iTunes va găzdui în curând şi versiuni audio ale articolelor publicate de diverse publicaţii importante de presă din Statele Unite. Acestea vor putea fi găsite în secţiunea dedicată podcast-urilor şi vor fi marcate separat cu demnumirea „spoken edition”. Deşi Apple nu a anunţat în mod oficial acest tip nou de conţinut, câteva dintre show-urile care vor debuta sub marca „spoken edition” au fost publicate din greşeală la sfârşitul săptămânii trecute.

Se pare că publicaţii precum Wired, TIME, Forbes sau Playboy vor începe să publice în secţiunea Podcasts de pe iTunes noi „emisiuni”. Acestea vor fi practic versiuni audio ale articolelor care se găsesc în paginile revistelor sau pe site-uri, care sunt generate de un software proprietar dezvoltat de SpokenLayer. Unele dintre publicaţii vor întreţine mai multe fluxuri de ştiri audio, de exemplu Wired având deja listate secţiuni separate pentru „business” şi „ştiinţă”.

SpokenLayer se ocupă deja de înregistrarea de ştiri în format audio pentru Reuters , Forbes, Huffington Post, TIME şi multe altele. Respectivul material era distribuit înainte pe SoundCloud, Stitcher, Audio Boom şi Live 365, însă acum că Apple dezvoltă o secţiune dedicată pentru acest tip de conţinut, probabil că iTunes va eclipsa traficul generat de celelalte servicii.

Întrucât nu a fost făcut un anunţ oficial despre noile materiale „spoken edition”, este greu de garantat că fereastra de lansare zvonită pentru începutul lunii octombrie va fi respectată, însă astfel de leak-uri nu ar fi fost posibile dacă cineva nu testa funcţionalitatea în libertate, sperând că nu va observa nimeni. Dacă sistemul este deja implementat şi funcţional, o lansare pentru toată lumea pare să fie iminentă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult