Google+ are un aspect nou, hashtag-uri şi opţiuni de editare foto

16.05.2013
Google+ are un aspect nou, hashtag-uri şi opţiuni de editare foto

Google încă încearcă să găsească reţeta succesului pentru reţeaua sa de socializare Google+, dar până când va descoperi cum să atace dominaţia Facebook sau Twitter, compania marşează pe îmbunătăţirile de natură tehnică şi ergonomică. În cadrul Google I/O, compania a anunţat lansarea a 41 de noutăţi în Google, cele mai importante fiind paginarea conţinutului, mesageria şi partajarea imaginilor.

Despre Hangouts, care a devenit, dintr-o opţiune internă de videoconferinţă, principala platformă Google de mesagerie, am vorbit deja, aşa că vom sări direct la Stream. Interfaţa Google+ a primit o actualizare care foloseşte deja celebre Cards, particularitatea grafică a aplicaţiilor recente ale companiei, pentru a aranja conţinutul în una, două sau trei coloane, în funcţie de rezoluţia ecranului şi orientarea acestuia.

Această nouă interfaţă tratează preferenţial conţinutul foto sau video, oferind-i mai mult spaţiu pentru o vizibilitate mai bună, iar toate obiectele grafice din pagina, cum ar fi caseta pentru partajare sau meniurile, folosesc animaţii. O altă noutate este apariţia hastagurilor, care funcţionează similar cu cele folosite de Twitter, Google afirmând ca acestea vor oferi şanse mai bune de descoperire a conţinutului noi decât actualele taguri simple.

Cea de-a două noutate importantă priveşte opţiunea de găzduire şi partajare a imaginilor, pentru care utilizatorul a primit recent spaţiu suplimentar prin comasarea stocării G+, Gmail şi Drive. Imaginile care vor fi plasate în mod automat pe Google+ cu ajutorul opţiunii Auto Backup vor putea avea rezoluţii mai mari, de până la 2048 de pixeli, iar acestea vor putea fi editate ulterior.

Pe lista opţiunilor de editare se regăsesc Auto Enhance, care va permite ajustarea dintr-un singur click a saturaţiei, luminozităţii sau contrastului,  Auto Highlight, care va analiza calitatea imaginilor capturate şi le va scoate în evidenţă pe cele de bună calitate în detrimentul imaginilor mişcate, dublate sau subexpuse, şi, în final, Auto Awesome, care va oferi opţiuni automate de Best Shot sau creare a unor animaţii din imaginile consecutive.

Toate actualizările sunt deja implementate pe Google+, deşi compania a afirmat că activarea lor se va finaliza în cursul acestei săptămâni.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News