Google Now poate acum să identifice muzică

29.01.2015
Google Now poate acum să identifice muzică

Google a ales să nu creeze un avatar penru asistentul personal al platformei Android. Compania a decis să păstreze serviciul Now ca o entitate fără personalitate, adăugând însă din ce în ce mai multă funcţionalitate în repertoriul său. Google Now poate acum să îndeplinsească multe funcţii bazate în special pe căutare şi comenzi vocale, iar de curând a primit şi capacitatea de a recunoaşte melodiile din jur.

Poţi acum să apeşi doar pe butonul de căutare vocală atunci când auzi o melodie, iar software-ul va găsi detalii complete despre melodie. Pentru a te asigura că Google caută melodia şi nu preia alte sunete din jur, atunci când încearcă să identifice muzica, o notă muzicală apare în colţul din dreapta jos al interfeţei serviciului Now. Atunci când apeşi pe nota muzicală, Google compară sunetul cu banca sa de muzică şi oferă rezultatul, alături de un link către melodie din Google Play Store.

Din păcate însă, căutarea de melodii nu este activă în acest moment pentru toată lumea. Asemeni tuturor update-urilor pentru servicii Google, anumiţi utilizatori au acces la noile funcţii mai repede decât alţii, urmând ca în următoarele zile să devină activă pentru toţi. De asemenea, doar varianta de Android a lui Google Now poate să identifice melodii, urmând ca în viitor să vină şi pe iOS prin intermediul unui update separat.

Cei care folosesc smartphone-uri şi tablete cu Android pot să adauge şi o scurtătură pe ecranul principal către noua funcţie. Este vorba despre un widget numit Sound Search, care este disponibil pentru download din Google Play Store în mod gratuit. Acesta este compatibil cu orice dispozitiv cu Android 4.0 sau mai nou şi oferă rezultatele în acelaşi mod precum Google Now. Se pare că Google se foloseşte de poziţia sa de leader pe piaţă în materie de căutări online pentru a oferi o nouă alternativă la servicii precum Shazam sau Soundhound.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult