Google opreşte sincronizarea între aplicaţiile Photos şi Drive

Încercarea Google de a integra funcţionalitatea aplicaţiilor Photos şi Drive s-a dovedit a fi un eşec, utilizatorii fiind mai degrabă încurcaţi de modul în care pozele încărcate apar în ambele aplicaţii.

Răspunzând solicitărilor primite din partea utilizatorilor, Google a decis să oprească sincronizarea albumelor Google Photos în aplicaţia Drive, în ideea de a simplifica experienţa de folosire a ambelor servicii.

Schimbările pregătite pentru luna iulie afectează toţi utilizatorii serviciilor Google. Astfel, pozele şi clipurile video încărcate folosind aplicaţia Drive nu vor mai fi incluse automat în albume Google Photos şi viceversa. Mai mult decât atât, pozele şi clipurile şterse din Google Photos nu vor mai dispărea automat din colecţiile de fişiere păstrate în Google Drive, fiind astfel eliminat orice risc pentru ştergerea accidentală de fişiere. Similar, pozele editate în Google Photos rămân în versiunea originală pe Google Drive.

Google va oferi utilizatorilor o modalitate pentru a copia poze şi clipuri video din spaţiul Google Drive în aplicaţia Photos, luând forma unei noi opţiuni numită “upload from Drive”. Prin folosirea acesteia fişierele sunt duplicate şi nu sincronizate, ambele aplicaţii reţinând câte o copie. Dacă setarea folosită pentru calitate este “high quality” recomandată de Google, atunci spaţiul de stocare disponibil pentru albume Google Photos este nelimitat. În schimb, dacă avem bifată opţiunea “original quality” vom consuma din spaţiul Google Drive pentru ambele copii ale pozelor.

Cei care doresc să beneficieze în continuare de sincronizarea albumelor Google Photos pot obţine această funcţionalitate instalând aplicaţia Backup and Sync pentru PC-uri Windows şi Mac. Google precizează că pozele încărcate la calitate originală folosind aplicaţia Backup and Sync vor fi contorizate o singură dată pentru spaţiul de stocare folosit, chiar dacă apar simultan în aplicaţiile Drive şi Photos.

Urmând modificărilor pregătite pentru luna iulie, colecţiile de poze existente deja în spaţiul Google Drive şi Google Photos vor rămâne intacte, diferenţa fiind că acestea vor fi tratate ca şi fişiere separate, modificările aduse într-una din aplicaţii neapărând şi în cealaltă.

 

publicitate