Google Play Store trece la Material Design

23.07.2014
Google Play Store trece la Material Design

Săptămâna trecută vă informam despre noua faţă a lui Play Store, care va face tranziţia la noua filosofie de design „Material”, iar acum Google deja începe să o activeze pentru toţi utilizatorii.

Ne-am fi aşteptat ca noul Google Play Store să apară odată cu noua variantă a sistemului de operare Android, numită pur şi simplu L, însă compania doreşte ca toate dispozitivele să primească acces la noua interfaţă cât mai curând.

Google Play Store Material Design

Material Design şi-a făcut deja apariţia în aplicaţiile web din Google Drive precum Docs, Sheets şi Slides, iar o variantă beta de Chrome OS deja pare să fie gata de marea tranziţie. Fiind vorba despre o interfaţă web, Play Store nu va avea nevoie de un update. Odată ce noul design este activat, noua interfaţă este activată automat, fără opţiunea de a reveni la cea veche.

Ca în cazul oricărei actualizări de proporţii, Google va oferi acces la noul Play Store tuturor, însă treptat. Din fericire însă, compania se aşteaptă ca toţi utilizatorii să facă tranziţia în „următoarele zile”, aşa că dacă nu aţi primit încă noua interfaţă, aşteptarea nu va fi foarte lungă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult