Google poate să afişeze facturile neplătite ale utilizatorilor

09.10.2014
Google poate să afişeze facturile neplătite ale utilizatorilor

În cazul în care folosiţi Gmail ca adresă de e-mail principală, pe care primiţi facturi de la diverse companii care oferă servicii, Google vă va aminti că aveţi facturi de plată. Această funcţie este integrată acum în căutările din aplicaţia de mobil şi poate fi accesată cu o simplă comandă.

Nu trebuie să scrieţi decât „show me my bills” şi primiţi instant rezultatele. Acestea sunt sortate în funcţie de compania care a eliberat factura, iar căutarea oferă la o primă vedere valoarea ce trebuie achitată, cât şi data scadentă, dacă aceasta este inclusă în factură.

Informaţiile sunt luate direct din mail chiar dacă utilizatorul nu a deschis respectivul mesaj, procesul fiind realizat instant de către algoritmii Google. Există chiar şi un link care duce utilizatorul direct la e-mail-ul care include factura sub rezultat, pentru a o consulta mai rapid.

Întrucât nu primim astfel de facturi pe Gmail nu am putut testa noua capabilitate Google în totalitate, însă rezultatele căutării în aplicaţia de iOS spunea că nu există facturi neplătite în acest moment, ceea ce înseamnă că funcţionează. Nu suntem siguri însă dacă funcţia este activă şi pentru e-mail-uri în limba română sau doar pentru cele în engleză.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult