Google Street View ne poartă către 40 de insule exotice şi locaţii subacvatice spectaculoase

Google tocmai a extins colecţia de imagini Street View cu 40 de noi locaţii exotice, invitând utilizatorii să înoate alături de balene în largul insulelor Cook, să viziteze recifurile de corali din zona insulei Bali, sau să se plimbe pe plajele din Samoa.

Proiect început în anul 2012 în colaborare cu The Catlin Seaview Survey, colecţia de imagini subacvatice oferită prin serviciul Street View are parte de una dintre cele mai ample extinderi de până acum, posibilă prin participarea şi altor organizaţii ca  Office of National Marine Sanctuaries din cadrul agenţiei americane NOAA şi Chagos Conversation Trust  – o entitate care promovează conservarea faunei marine din zona arhipelagului Chagos.

Google Street View ne poartă către 40 de insule exotice şi locaţii subacvatice spectaculoase

Scopul acestui proiect este de a inspira oamenii să înveţe mai multe despre oceanele planetei: ˝În ciuda importanţei vitale pe care o au, oceanele se schimbă cu rapiditate sub efectul schimbărilor climatice, al poluării şi pescuitului excesiv, subiectul devenind una dintre cele mai grave probleme de mediu cu care ne confruntăm astăzi˝, declară un purtător de cuvânt al companiei.

˝Google se angajează să exploreze să contribuie la conservarea oceanelor prin dezvoltarea de noi tehnologii care să asiste documentarea stării prezente a oceanelor şi modificările care vor apărea în anii următori˝.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult