Greşeală sau rea intenţie? eMag vinde telefoane Alcatel la preţuri mai mari decât Iphone 11 Pro Max

18.03.2020
Greşeală sau rea intenţie? eMag vinde telefoane Alcatel la preţuri mai mari decât Iphone 11 Pro Max

Preţurile greşite la eMag nu sunt tocmai o noutate, ba chiar unele voci ar spune că administratorii celui mai mare magazin online din România mai fac asta şi intenţionat, câştigul de imagine de pe urma expunerii mediatice fiind deseori mai mare decât paguba rezultată din livrarea câtorva telefoane mobile sau televizoare unor cumpărători foarte norocoşi.

Ofertele „de nerefuzat” apar destul de frecvent în timpul marilor campanii de reduceri, cum este Black Friday, când printre miile de produse cu preţ redus se pot strecura şi unele greşeli, erorile de natură tehnică sau umană fiind oarecum explicabile în contextul unui volum atât de mare de muncă. Dar cât de uşor scuzabilă mai este „scăparea”, atunci când preţul greşit apare nu redus la sume derizorii, ci mult supraevaluat, transformând oferta într-o capcană foarte costisitoare pentru cumpărătorii slab informaţi.

Poveştile despre chilipirurile de pe eMag au apărut în urmă cu mai mulţi ani, când românii au descoperit că pot achiziţiona televizoare şi chiar iPhone-uri de ultimă generaţie cu doar câţiva lei, dacă ai norocul să fi pe site la momentul potrivit şi să nu stai pe gânduri când vezi un produs cu preţ incredibil de mic. Compania s-a ţinut de cuvânt şi şi-a asumat preţurile greşite, onorând toate comenzile cu preţuri extreme, sute de produse cumpărate la preţuri de 1-3 lei ajungând la cumpărătorii bucuroşi că au avut norocul să beneficieze de eroare.

Privind şi la extrema cealaltă, un produs comandat la un preţ nejustificat de mare poate fi refuzat fără invocarea unui motiv anume, cumpărătorul având opţiunea anulării comenzii plasate online şi solicita returnarea produsului primit, vânzătorul fiind obligat să restituie întreaga sumă plătită. Însă perioada de reflecţie de 14 zile nu este valabilă în cazul tuturor produselor. Ofertele supraevaluate pentru bilete de avion, rezervări la hotel, produse alimentare perisabile sau care în urma desigilării nu mai pot fi repuse în vânzare, nu pot fi restituite.

Chiar dacă în cazul de faţă, oferta cu preţ supraevaluat semnalată pe site-ul eMag este atât de extremă încât pare imposibil ca eroarea să nu fie observată de cumpărători, multe alte erori în preţul produselor ar putea să nu fie la fel de uşor sesizabile. Drept urmare, pentru evitarea oricăror neplăceri este recomandabil ca înainte de plasarea comenzii să verificaţi preţul produsului dorit în ofertele mai multor magazine online.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult