Site-ul care îţi spune dacă ai destulă hârtie igienică pentru perioada de carantină sau izolare din cauza COVID-19

17.03.2020
Site-ul care îţi spune dacă ai destulă hârtie igienică pentru perioada de carantină sau izolare din cauza COVID-19

În urma isteriei provocată de pandemia de COVID-19, oameni din toată lumea au fugit în magazine pentru a cumpăra toate cele necesare pentru a se izola în casă. Dintre toate produsele pe care cetăţenii tuturor ţărilor din lume le-au cumpărat în această perioadă, hârtia igienică pare să fie cea mai populară, multe magazine rămânând fără stocuri. Pentru a mai calma puţin spiritele, dar şi cumva pentru a ironiza această situaţie, Ben Sassoon şi Sam Harris, listaţi drept autori pe pagina oficială, au dezvoltat site-ul howmuchtoiletpaper.com, unde poţi calcula câte zile îţi ajunge hârtia igienică pe care o ai în casă.

Site-ul „How much toilet paper?” este unul simplu, dar care oferă funcţionalitate avansată pentru cei care vor să calculeze cu exactitate fiecare pătrăţel de hârtie igienică. Pentru a calcula cât de mult îţi ajunge hârtia igienică pe care o ai, este de ajuns să introduci numărul de role pe care îl deţii şi câte vizite la baie faci în medie. Astfel, poţi afla rapid o estimare pentru o persoană pentru numărul de role disponibile.

Desigur, poţi intra şi în setările avansate, care te lasă să calculezi mai în detaliu. De exemplu, poţi seta numărul mediu de „ştergeri” pe care îl ai la fiecare vizită la toaletă sau numărul mediu de pătrăţele folosite pentru fiecare ştergere. Apoi, adăugând numărul de pătrăţele pe care îl are fiecare rolă, dar şi numărul de zile de carantină care urmează, poţi afla mult mai exact cât îţi ajunge hârtia igienică.

Folosind aceste valori, poţi calcula chiar şi pentru două sau mai multe persoane, întrucât nu trebuie decât să multiplici numărul de vizite pe zi cu numărul de persoane.

Valoarea implicită a zilelor de carantină este setată la 14, cât este recomandat să te izolezi în cazul în care vii dintr-o zonă de risc, însă poţi seta orice valoare, pentru a afla cât exces de hârtie igienică ai în casă raportat la numărul de zile în care nu vei părăsi domiciliul.

Probabil că estimările sunt puţin exagerate şi nu foarte realiste, însă este amuzant măcar de încercat pentru a vedea dacă eşti bine pregătit pentru perioada de epidemie de COVID-19, sau dacă ar merita riscul pentru a da o fugă până la magazin în speranţa că vei mai găsi pe rafturi câteva role de hârtie igienică pentru a acoperi deficitul.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult