Here Maps ar putea fi cumpărat de BMW, Audi şi Daimler AG

Here Maps ar putea fi cumpărat de BMW, Audi şi Daimler AG

După mai multe săptămâni de negocieri, Nokia pare să fi ajuns la o înţelegere cu Audi, BMW şi Daimler AG pentru a vinde divizia Here Maps. Serviciul de hărţi era pus la vânzare de mai multe luni, iar multe companii din industrie s-au arătat interesate de preluarea sa, printre care şi companii precum Uber.

Înţelegerea nu a fost confirmată în mod oficial, iar detaliile tranzacţiei sunt încă la nivel de zvon, însă surse apropiate de Wall Street Journal sugerează că preţul final a fost de 2,5 miliarde de euro. Cu toate acestea, chiar dacă infrastructura şi serviciile Here Maps vor reveni celor trei producători de maşini, aceştia nu vor păstra hărţile doar pentru produsele proprii. Planul este să atragă şi alţi producători de maşini care să investească în Here, oferind astfel o alternativă competentă la soluţiile TomTom sau Google Maps disponibile în acest moment integrate în software-ul de la bordul maşinilor.

Probabil că va mai dura puţin timp până când vom afla detaliile complete ale preluării Here Maps, însă întrebarea despre soarta serviciului pentru mobile este în continuare valabilă. Nu este clar dacă noii proprietari vor păstra Here Maps în magazinele de aplicaţii ale smartphone-urilor în mod gratuit, dacă vor introduce un abonament de utilizare sau dacă vor începe să vândă software-ul direct. De asemenea, nu este clar dacă aplicaţiile vor rămâne listate, sau dacă vor fi scoase de pe piaţă. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult