HERE Maps este disponibil acum în Google Play Store

HERE Maps este disponibil acum în Google Play Store

După luni de aşteptări şi mai multe variante beta, aplicaţia HERE Maps de la Nokia a ajuns în sfârşit pe Google Play Store. Aceasta poate fi descărcată de pe orice dispozitiv cu Android 4.1 sau mai nou, însă pentru o experienţă de utilizare optimă, este nevoie de 1 GB de memorie RAM şi de un display de 4″. Nu este clar ce s-a schimbat între lansarea variantei beta şi a celei finale, însă pagina aplicaţiei oferă informaţii despre funcţiile sale.

Fiind în primul rând o aplicaţie dedicată navigaţiei, HERE Maps oferă indicaţii turn-by-turn atât pentru cei care optează să meargă pe joc, cât şi pentru şoferi, incluzând alerte vocale chiar şi atunci când nu există o conexiune la internet. Aplicaţia include hărţi interactive pentru peste 100 de ţări din toată lumea, fiecare putând fi descărcată pe dispozitiv şi utilizată în mod offline.

Pentru cei care folosesc transportul în comun, hărţile HERE include de asemenea trasee pentru 800 de oraşe din 40 de ţări. Momentan, această funcţie este disponibilă în România doar pentru Bucureşti şi doar în regim de „linii”. Acest lucru înseamnă că poate direcţiona utilizatorii către anumite mijloace de transport şi cunoaşte rutele acestora, însă din lipsa informaţiilor oficiale nu poate decât să estimeze intervalul de timp la care acestea ajung în staţie.

De asemenea, HERE Maps oferă informaţii în timp real pentru trafic în peste 40 de ţări şi include o funcţie dedicată celor pasionaţi de călătorii. Poţi să creezi rute pentru vacanţe în alte oraşe sau ţări, care vor fi apoi salvate în cloud şi pot accesate fie de pe smartphone, fie pe here.com.

HERE Maps este o aplicaţie gratuită şi poate fi descărcată de orice utilizator de Android care se încadrează în cerinţele minime hardware şi software. Varianta pentru iOS, programată iniţial să apară înainte de finalul anului a fost amânată până la începutul lui 2015.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video