Iată de ce nu este bine să trimiţi e-mailuri importante în zilele de luni

26.12.2016
Iată de ce nu este bine să trimiţi e-mailuri importante în zilele de luni

Să concepi e-mailuri efeciente nu este uşor. Vei primi un răspuns? Pentru a avea cele mai mari şanse ca acest lucru să se întâmple ar fi bine să nu trimiţi mesajele electronice respective în zilele de luni.

Boomerang, o aplicaţie de productivitate pentru e-mail, a analizat peste 250.000 de mesaje trimise în zilele de luni şi a aflat că acestea includ mai multe greşeli în secţiunea subiect decât cele trimise în alte zile lucrătoare. De aceea, aceste mesaje au o rată de răspuns mai mică. 

Potrivit studiului, rata de răspuns scade cu 14% atunci când e-mailurile includ una sau mai multe greşeli la secţiunea subiect.

Câte greşeli conţin, în medie, e-mailurile în funcţie de ziua în care sunt trimise, potrivit datelor Boomerang:

„Dacă primeşti un e-mail al cărui subiect este plin de greşeli, ai putea crede că este spam şi să nu îl deschizi”, a declarat Brendan Greenley, un reprezentant al Boomerang.

Mai mult, mesajele electronice trimise în zilele de luni transmit mai multe sentimente negative în secţiunile de subiect, deoarece această zi este dificilă pentru angajaţii care tocmai s-au întors din weekend.

Dacă totuşi trebuie să trimiţi lunea un e-mail important ai face bine să îl verifici de mai multe ori de greşeli pentru a-ţi mări şansele de a primi un răspuns. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult