Katie Couric, una dintre cele mai cunoscute şi bine plătite feţe ale Yahoo!, prinsă că foloseşte Gmail

Autor: Adrian Popa 12.10.2016
Katie Couric, una dintre cele mai cunoscute şi bine plătite feţe ale Yahoo!, prinsă că foloseşte Gmail
Wikileaks a publicat o nouă serie de e-mailuri obţinute de hackeri de la John Podesta, managerul campaniei electorale a lui Hilary Clinton. Nouile dezvăluiri nu mai includ „bombe” de presă despre Partidul Democrat, dar o pun într-o situaţie jenantă pe Katie Couric, una dintre cele mai cunoscute feţe ale Yahoo! şi o persoană care primeşte de la companie un salariu de aproximativ 10 milioane de dolari pe an. 

Dintr-un schimb de mesaje făcut între Couric şi reprezentanţii lui Clinton se vede faptul că Katie Couric foloseşte Gmail, serviciul rival de e-mail de la Google. 

 
Este greu, însă, să o condamni pe Couric pentru asta. Recent, membrii Congresului american le-au interzis angajaţilor să mai folosească Yahoo! Mail, după ce s-a descoperut că Yahoo! a colaborat cu agenţiile de securitate americane NSA şi FBI, scanând mailurile utilizatorilor pentru acestea, şi că serviciul este vulnerabil la atacuri de tip ransomware.
 
Mai mult, Yahoo! a dezactivat în urmă cu câteva zile funcţia prin care e-mailurile puteau fi forwardate automat spre alte conturi, într-o decizie văzută ca o încercare de a-i împiedica pe utilizatori să migreze pe serviciile rivale.