Magic Leap ne tentează cu experienţe de gaming în lumea reală, folosind sisteme de realitate augmentată

Magic Leap ne tentează cu experienţe de gaming în lumea reală, folosind sisteme de realitate augmentată

Magic Leap, companie specializată în tehnologii pentru realitate virtuală fondată chiar de gigantul Google, a publicat primul teaser ilustrând folosirea headset-urilor pentru realitate augmentată în sesiunile de jocuri, transpuse din mediul virtual direct în lumea reală.

Clipul produs în colaborare cu Weta workshop, un celebrul studio cunoscut pentru rolul său în crearea de efecte speciale pentru filme celebre ca Lord of The Rings, arată viziunea producătorului pentru cum ar trebui să arate interacţiunea dintre lumea reală şi obiectele virtuale ale unui joc 3D, reprezentate într-un mediu grafic impresionant şi convingător.

Chiar dacă deocamdată nu ne putem bucura de produsul finit, clipul furnizat cu titlu de simulare descrie un viitor foarte promiţător pentru sistemele de realitate augmentată, în care orice încăpere şi coridor dintr-o clădire pot fi incluse într-o arenă virtuală, devenind teatru de război pentru jocuri FPS (first-person-shooter), teren de tenis, fotbal, sală de fitness şi alte forme de divertisment.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult