Mozilla propune un abonament ad-free de 5 dolari, pentru susţinerea site-urilor preferate

08.07.2019
Mozilla propune un abonament ad-free de 5 dolari, pentru susţinerea site-urilor preferate

Încercând să ofere o soluţie la problema extensiilor ad-block care lasă site-urile de conţinut fără principala sursă de finanţare, Mozilla propune utilizatorilor Firefox un serviciu ad-block pe bază de abonament lunar. Prin acesta este posibilă obţinerea unei experienţe de navigare fără reclame, susţinând totodată financiar site-urile al căror conţinut îl apreciezi.

Nu este clar exact când plănuieşte Mozilla să lanseze noul serviciu şi nici dacă taxa de 5 dolari anunţată este tot ce va trebui să plătim pentru o experienţă add-free în condiţii rezonabile pentru administratorii site-urilor pe care le vizităm.

Variabile de la o publicaţie la alta, avantajele noii oferte de abonament ad-free vor putea include şi servicii suplimentare cum ar fi sincronizare cross-platform a articolelor de ştiri publicate pe site-uri partenere, acces la versiuni audio ale materialelor în formă scrisă şi alte beneficii.

Planul Mozilla este pus în aplicare cu ajutorul unui Scroll, un serviciu de ştiri cu acces pe bază de abonament, aflat deocamdată la stadiul de testare beta.

Asemănător serviciului Apple News pus la dispoziţia utilizatorilor Apple contra unui abonament de 10 dolari/lună, alternativa pregătită de Mozilla ar urma pună mai mult accent pe conţinutul furnizat pe site-urile de ştiri.

Potrivit declaraţiilor recent oferite de CEO-ul Mozilla, utilizatorii Firefox vor putea accesa servicii pe bază de abonament direct din browserul Firefox, începând cu luna octombrie. Însă acesta nu a detaliat exact despre ce este vorba, Mozilla având în pregătire şi un serviciu VPN pe bază  abonament, integrat direct în web browser.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult