Profilele de Facebook prind viaţă: în curând vom putea seta clipuri video pe post de avatar

01.10.2015

Facebook a anunţat că va modifica modul în care va afişa pagina de utilizator pe mobil, adăugând posibilitatea de a adăuga clipuri video scurte ca imagine de profil. Avatarului va fi de asemea mutat din colţul stânga în centru, iar dimensiunea sa va fi acum mult mai mare. O altă schimbare importantă va fi adăugarea unei personalizări semnificative a conţinutului personal care va fi afişat vizitatorilor.

Clipurile video care vor putea fi setate ca imagini de profil vor fi limitate la 7 secunde şi vor rula la infinit, asemeni unor imagini GIF animate. Acestea vor include şi sunet, însă acesta va fi redat doar atunci când apeşi pe clip pentru a-l vedea pe întreg ecranul. În afara profilului, imaginea va fi un cadru static din clipul video, ales manual de utilizator.  

De asemenea, Facebook va oferi acum posibilitatea de a seta o anumită imagine de profil temporară, pentru a marca momente importante sau pentru a exprima suportul pentru anumite cauze. Acestea vor avea un timp de valabilitate setat de utilizator şi vor fi schimbate automat la imaginea sau clipul anterior atunci când perioada setată se închieie.

Informaţiile personale afişate deasupra articolelor publicate vor putea fi acum personalizate. Utilizatorii vor putea alege care dintre informaţii să fie vizibile pentru vizitatori din secţiunea „about”, şi vor putea afişa permanent în acest spaţiu şi cinci fotografii la alegere. Modificările au început deja să apară în aplicaţia de iPhone pentru utilizatorii de Facebook din Marea Britanie şi Statele Unite şi vor ajunge în alte ţări în săptămânile următoare.

Nu este clar dacă modificările vor fi simţite şi în varianta web a reţelei de socializare, însă cu siguranţă vom afla mai multe odată ce primim acces la noua interfaţă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult