RCS&RDS investeşte în extinderea reţelei Digi Mobil

RCS&RDS investeşte în extinderea reţelei Digi Mobil

Cel mai mare furnizor de servicii de televiziune şi internet fix, dar cel mai mic operator de telefonie mobilă din România, RCS&RDS a anunţat noi investiţii pentru îmbunătăţirea reţelei sale de telefonie 3G.

Digi Mobil, reţeaua de telefonie înfiinţată în baza licitaţiei publice câştigată în anul 2012 cu statul român pentru folosirea benzii de 900MHz, va fi îmbunătăţită şi extinsă în perioada următoare. Lucrările vizează aproximativ o treime dintre punctele în care operatorul are instalate echipamente de comunicaţii (site-uri): „Îmbunătăţim acoperirea la nivel urban, în principalele oraşe, pentru mai mult de 500 de site-uri dintre cele peste 1.600 ale reţelei noastre“.

Anunţul privind noi planuri de investiţii în dezvoltarea reţelei Digi Mobil vine după ce în luna aprilie RCS&RDS a semnat un acord de roaming naţional cu Vodafone, permiţând utilizatorilor Digi Mobil să folosească serviciile reţelei deţinute de operatorul britanic pentru apeluri de voce şi acces la internet fără costuri suplimentare, altele decât cele practicate în propria reţea de telefonie mobilă.

RCS&RDS investeşte în extinderea acoperirii reţelei Digi Mobil

Desigur, după cum bine ştim, accesul la internet în roaming este de fapt limitat în privinţa traficului de date lunar, compania precizând şi că la finele lunii septembrie ar putea anunţa noi condiţii de utilizare a serviciului de roaming naţional. Acordul semnat oferă însă beneficii şi pentru Vodafone, permiţând companiei să folosească infrastructura de comunicaţii a RCS&RDS în zonele unde acoperirea propriei reţele este deficitară, justificând continuarea sa în condiţii avantajoase ambilor operatori de telefonie mobilă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult