Rensenware, o formă de ransomware care te obligă să devii expert în jocuri arcade

14.04.2017
Rensenware, o formă de ransomware care te obligă să devii expert în jocuri arcade

Creat de un programator sud-coreean, Rensenware criptează fişierele importante de pe hard disk dar nu cere plata unei sume de bani pentru recuperarea lor. În schimb, victimele sunt obligate să „muncească” pentru a câştiga cheia necesară pentru decriptare, participând la un joc.

Jocul ales este Touhou Seirensen (Undefined Fantastic Object), un shooter arcade inspirat de genul anime, care trebuie parcurs folosind nivelul de dificultate maxim (Lunatic) până ce sunt cumulate 200 milioane de puncte.

Creat spre amuzamentul unui grup restrâns de prieteni, malware-ul poate fi o adevărată tortură pentru cei care nu sunt fanii genului, nevoiţi să aleagă între datele personale şi participarea la un joc de calitate îndoielnică.

În mod neobişnuit pentru o formă de malware, creatorul Rensenware şi-a făcut publică identitatea, punând la dispoziţie codul sursă a aplicaţiei împreună cu instrucţiuni pentru decriptarea datelor fără a participa la jocul propus.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult