Statele Unite amână cu 90 de zile interdicţiile impuse gigantului Huawei

21.05.2019
Statele Unite amână cu 90 de zile interdicţiile impuse gigantului Huawei

Pusă de Preşedintele Donald Trump pe o listă de entităţi care nu pot folosi sau cumpăra tehnologii hardware/software dezvoltate pe teritoriul SUA, Huawei se află într-o situaţie foarte dificilă. Cu accesul blocat la furnizori esenţiali de componente, Huawei ar avea mari dificultăţi în continuarea activităţilor obişnuite, produsele companiei fiind puternic dependente de tehnologii dezvoltate în Statele Unite.

Din fericire pentru utilizatorii produselor Huawei, efectele loviturii de baros aplicată de preşedintele Donald Trump sunt amânate parţial de către Departamentul American de Comerţ, care a decis să întârzie cu 90 de zile intrarea în efect a ordinului semnat de preşedintele Statelor Unite.

În răgazul acordat, Huawei poate continua să achiziţioneze bunuri livrate de furnizorii din Statele Unite „ cu scopul de a menţine reţelele existente şi asigura actualizări software pentru telefoane Huawei existente”. Cu toate acestea, companiei îi este „ interzisă achiziţionarea de piese şi componente din Statele Unite, cu scopul fabricării de noi produse”.

Amânarea se aplică şi pentru decizia de revocare a licenţei Android, ceea ce înseamnă că Huawei poate continua să certifice actualizări de Android pentru dispozitivele existente. Însă compania nu poate lansa noi modele smartphone, dacă acestea nu au primit deja certificare Android. Modele precum Honor 20 şi Honor 20 Pro pregătite pentru lansare imediată au primit deja această certificare, la fel şi telefonul pliabil Huawei Mate X.

Astfel, conducerea Huawei împreună cu autorităţile de la Beijing au timp până pe data de 19 august să negocieze un nou acord comercial cu Statele Unite, evitând astfel pierderi financiare de miliarde de dolari şi perturbarea activităţii pe termen lung.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult