„Sympathize”, o posibilă alternativă contextuală pentru butonul „Like” din interfaţa Facebook

10.12.2013
„Sympathize”, o posibilă alternativă contextuală pentru butonul

Într-un top al opţiunilor pe care şi le-ar dori utilizatorii Facebook, probabil că butoanele „Hate” sau „Dislike” ar ocupa un loc fruntaş. Utilizatorii au făcut, la un moment dat, chiar o campanie în acest scop, însă Facebook a respins ideea afirmând că are conotaţii negative nedorite pentru un mediu menit să adune prietenii, nu să-i separe. Cunoscutul buton „Like” ar putea primi cândva o altă opţiune care va rezolva o altfel de problemă.

Conform declaraţiei făcute de unul dintre inginerii software ai companiei, Facebook analizează ideea lansării unui buton „Sympathize”, care să înlocuiască butonul „Like” în funcţie de context. Ideea nu este nouă,  aceasta fiind prezentată în cadrul unuia dintre tradiţionalele concursuri de programare organizare de către Facebook. Aceste evenimente au fost, de altfel, o sursă de inspiraţie care a generat şi alte îmbunătăţiri precum Chat, Timeline şi chiar actualul buton Like.

Dan Muriello afirmă că ideea implementării unui buton „Sympathize” a fost readusă în discuţie cu ocazia „Compassion Research Day”, un eveniment Facebook care a avut loc pe data de 5 decembrie şi care urmăreşte să analizeze modul în care oamenii interacţionează online şi efectul acestor interacţiuni asupra psihicului.

Conform proiectului original prezentat în cadrul Hackaton-ului Facebook, butonul „Sympathize” ar trebui să-i ia locul butonului „Like” atunci când utilizatorii folosesc anumite taguri, cuvinte-cheie sau emoticoane de stare. Acest truc software ar trebui să permită departajarea între mesajele obişnuite, pentru care un „Like” este o reacţie normală, şi anunţurile cu conotaţii negative,  unde un „Like” ar exprima cu totul altceva.

În acest moment nu este clar dacă această propunere va supravieţui şi când va fi implementată. Între timp, dezvoltatorii Google+ probabil că se felicită pentru ideea inginerească de a alege un buton neutru şi impersonal „+1” şi evitarea unor astfel de situaţii de la bun început.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News