TV Online pe telefon – cum vezi gratis programe TV româneşti pe mobil

TV Online pe telefon - cum vezi gratis programe TV româneşti pe mobil

Iată câteva aplicaţii care îţi permit să vezi programe TV online pe telefonul mobil, gratuit şi fără complicaţii. Tot ce ai nevoie este o conexiune la internet bunicică şi cât mai mult trafic de date inclus.

Din fericire, problema vitezei de acces la internet este în mare parte rezolvată pentru zonele urbane, conexiunea 4G fiind suficientă inclusiv pentru a viziona programe tv live la calitate HD. Nu la fel de rapidă, conexiunea 3G poate fi de ajuns pentru vizionarea de programe TV online la calitate redusă, dar în general suficientă pentru ecranul telefonului mobil.

Spre deosebire de vizitele pe siteuri cu programe tv online, pe mobil nu este necesară instalarea de codec-uri sau plug-inuri dubioase, familiarul VLC fiind în general de ajuns. Cu toate acestea, nu suntem complet feriţi de ameninţarea programelor adware periculoase. Odată instalate, acestea bombardează telefonul cu reclame nesolicitate şi pot descărca alte aplicaţii infectate cu viruşi şi troieni. Prin urmare, atenţie maximă la reclamele afişate şi falsele butoane „Play” care deschid diverse link-uri externe în browserul web, acestea fiind de regulă capcane. Ca o regulă universală: nu instalaţi niciodată aplicaţii sau presupuse componente plugin care nu se regăsesc în magazinele oficiale de aplicaţii Android sau iOS.              

În general, când vine vorba de programe tv online, ne lovim de problema drepturilor de autor şi licenţele de transmisie pe care undii dezvoltatorii de aplicaţii tv online aleg fie ale să le ignore, sau  pun la dispozitive programe tv gratis de urmărit, dar cu multe reclame nedorite inserate peste tot. În felul acesta, vizionarea de programe TV pe telefon se transformă într-o activitate frustrantă, la finalul căruia ne putem alege şi cu ceva malware strecurat pe telefonul mobil în timp ce jonglam cu reclamele foarte insistente.

Din fericire există şi aplicaţii tv online de bună calitate, disponibile atât pentru Android dar şi iPhone:

TV online pe mobil – SeeNow

SeeNow este o aplicaţie din categoria celor „curate” numai bună pentru vizionarea de posturi tv romanesti. Susţinută de Vodafone, aplicaţia dezvoltată de o companie numită Direct One şi Samsung are o secţiune tv online gratis cu posturi româneşti şi canale de muzică, dar şi o secţiune cu emisiuni tv înregistrate, pe care le poţi revedea dacă nu ai prins transmisiunea tv live.

Aplicaţia SeeNow poate fi instalată gratuit, în versiune pentru Android şi iPhone.

Orange TV: programe şi filme online cu subtitrare

Orange TV Go este o aplicaţie de tv online sprijinită de Orange. Adresată clienţilor reţelei de telefonie mobilă cu acelaşi nume, aplicaţia lasă acces liber la doar câteva programe tv online, pentru restul fiind necesară autentificare prin furnizarea numărului de telefon. Orange TV Go îţi oferă acces în direct la 32 posturi TV: ProTV, Pro Cinema, Pro2, Antena 3, Realitatea TV, Kanal D, Romania TV, AXN, Look Sport, Eurosport, BBC Earch, Jim Jam, Disney, TVR, B1TV, National TV, Paramount, Kiss TV, History Channel, France 24, TLC, AM, etc.

Cei care vor să urmărească şi filme online pe telefon pot obţine şi colecţia de filme online traduse, disponibile la calitate HD contra unei taxe de 0.5 euro per film vizionat.

Dacă eşti în reţeaua Orange, ai şanse mari ca traficul de date generat la vizionarea de posturi tv online să fie gratuit. Trebuie verificat dacă această facilitate este menţionată pentru abonamentul sau opţiunea pentru cartelă activă.

În afară de posturi TV live, ai acces şi la şapte posturi de radio şi înregistrări ale unor emisiuni de ştiri, sport, divertisment şi videoclipuri.

Aplicaţia Orange TV Go se poate descărca gratuit pentru smartphone-uri Android şi iPhone.

Vodafone 4G+: TV live, filme şi desene animate în română

Aplicaţia Vodafone 4G+ este alternativa Orange TV Go pusă la dispoziţia utilizatorilor de cartele Vodafone. Aceasta include secţiune Live TV cu principalele posturi TV româneşti şi canale de documentare, secţiune Ghid TV bine pusă la punct, accesul la serviciul HBO Go, serviciul de muzică Zonga.

Dei interes ar putea fi şi secţiunile pentru filme online şi desene animate, accesibile în sistem video on demand.

Pentru a beneficia de întreaga funcţionalitate a aplicaţiei Vodafone 4G+ este necesară crearea unui cont MyVodafone.

Aplicaţia Vodafone 4G+ este disponibilă pentru instalare gratis, în versiune pentru iPhone şi Android.

Digi.Online: TV, sport, documentare şi radio online,

Prietenoasă şi cu utilizatorii care nu sunt abonaţi ai serviciilor RCS&RDS de televiziune prin cablu, aplicaţia Digi.Online este una dintre cele mai populare alegeri pentru vizionarea de programe tv online româneşti. În funcţie de viteza conexiunii la internet, putem alege între trei setări de calitate imagine – LQ, MQ şi HQ, ultima oferind transmisiuni tv live la calitate HD.

Lansată în anul 2013, aplicaţia Digi.Online vine cu interfaţă uşor învechită, dar uşor de folosit, după ce depăşeşti perioada iniţială de acomodare. Aceasta este dispobilă în versiune pentru iPhone şi Android.

În afară de programe tv online, în aplicaţie găsim şi o selecţie  de câteva posturi de radio şi ghid tv.

Traficul de date realizat prin aplicaţia Digi.Online este gratuit pentru utilizatorii cartelelor Digi Mobil. De asemenea, pentru a obţine acces la toate posturile TV online (ex. cele pentru documentare) este necesară autentificarea cu un cont de abonat RCS.

Horizon Go – aplicaţie TV Online pentru Android şi iOS, gratis dacă eşti abonat UPC

Cu interfaţă nu foarte încărcată şi uşor de folosit, Horizon Go este una dintre cele mai reuşite aplicaţii pentru tv online, cu acces la peste 90 de posturi TV româneşti şi străine. Pentru fiecare post din listă este afişată o descriere cu numele emisiunii sau filmului transmis, împreună cu bară de progres ilustrând timpul rămăs. Cei care folosesc frecvent aplicaţia pentru a urmări programe TV pe mobil vor aprecia cu siguranţă opţiunea pentru păstrarea emisiunilor preferate într-o listă separată cu înregistrări, de unde pot fi vizionate mai târziu.

Din păcate, pentru a viziona transmisiuni TV Live cu aplicaţia Horizon Go este necesar să te autentifici cu numele de utilizator si parola contului tău MY UPC, serviciul fiind adresat clienţilor companiei de televiziune prin cablu. Traficul de date 3G/4G poate genera costuri suplimentare, în funcţie de abonamentul opţiunea pentru cartelă setată pe telefon.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult