VPN România – top servicii VPN disponibile gratis

22.03.2019
VPN România -  top servicii VPN disponibile gratis

VPN gratis, sau plătit. Care sunt avantajele şi dezavantajele serviciilor de anonimizare a conexiunii la internet şi ce opţiuni ai pentru conectare VPN România

 

În general, pentru navigare în reţelele de socializare şi folosirea de zi cu zi a internetului în România nu ai nevoie de serviciile de anonimizare a conexiunii oferite de un server VPN, ţara noastră oferind acces liber şi neîngrădit la informaţii. Există însă situaţii în care folosirea unui serviciu de tip VPN este necesară, spre exemplu atunci când accesezi servicii de conţinut restricţionate pe criterii geografice, vrei să faci schimburi anonime de fişiere sau să accesezi anumite site-uri fără ca identitatea şi locaţia ta să fie cunoscută.

Prima opţiune este VPN gratis. Nu costă nimic şi este uşor de configurat, dar poate avea dezavantajul unei viteze de conectare mai lente. În plus este posibil să ai de-a face cu anumite tipuri de conţinut nedorit, cum ar fi reclame suplimentare inserate în pagină, folosite ca metodă de finanţare. Nu orice server VPN gratis peste automat sigur. Unele servere VPN free au în spate hackeri profesionişti care pot fi intercepta date confidenţiale cum ar fi nume de utilizator, parole şi datele cardului de credit. Cu toate acestea, atunci când este aleasă o sursă sigură, serviciile VPN free pot fi excelente pentru folosire ocazională. Spre exemplu, atunci când vrei să rezervi un bilet de avion la preţ redus simulând contactarea din altă ţară sau regiune geografică.  Un alt motiv pentru a folosi un serviciu VPN gratis, este obţinerea de acces la conţinut blocat, atunci când te afli într-o ţară străină.

VPN gratis România

Hotspot Shield –  disponibil şi ca VPN gratis în limita a 500 MB trafic de date pe zi, Hotspot Shield poate fi o soluţie comodă pentru protejarea conexiunii atunci când foloseşti reţelele wifi publice.

În versiunea VPN free este permisă conectarea unui singur dispozitiv prin intermediul unui server VPN localizat în Statele Unite. Optând pentru abonamentul de 3 dolari pe lună obţii lăţime de bandă nelimitată şi acces la peste 2.500 noduri de conectare VPN din 25 de ţări, pentru până la 5 dispozitive simultan. Din păcate, Hotspot Shield nu deţine servere VPN în România, astfel că latenţă conexiunii va fi ceva mai mare.

TunnelBear –  serviciu VPN gratis în limita a 500 MB trafic pe lună, TunnelBear aparţine de McAfee şi este una dintre cele mai prietenoase soluţii pentru anonimizarea conexiunilor.

Poţi obţine bonus până la 1GB  trafic VPN gratis, dacă promovezi TunnelBear în reţeaua Twitter. În versiunea VPN Premium poţi conecta până la 5 dispozitive şi ai trafic de date nelimitat in reteaua de servere TunnelBear. îNsă costul de 9,99 dolari pe lună, sau 5 dolari dacă plăteşti pentru un an întreg, este destul de mare.

Hide.me –  serviciu VPN gratis  gazduit de o companie din Malaezia, Hide.me pune la dispoziţie o reţea VPN cu peste 55 locaţii din întreaga lume.

În versiunea VPN free poţi folosi pentru conectare doar noduri din Singapore, Canada şi Olanda, în limita a 2GB trafic lunar. Cu 4 euro pe lună poţi creşte limita de trafic la 75 GB,  iar pentru 9 euro pe lună ai trafic nelimitat şi posibilitatea de a conecta 5 dispozitive simultan.

ProtonVPN –  serviciu VPN gratis fără limită de trafic, ProtonVPN este restricţionat în versiunea free doar prin viteza de conectare. Poţi elimina această limitare optând pentru abonamentul de 4 dolari pe lună,  iar cu 8 dolari ai acces nelimitat la întreaga reţea de noduri VPN.

Opera VPN –  integrat cu browserul Opera, acesta este un serviciu free VPN cu funcţii de bază. Funcţionalitatea VPN este asigurată cu ajutorul mai multor servere găzduite pe teritoriu european – Germania şi Olanda, în Singapore, Statele Unite şi Canada.

Pentru folosire, este de ajuns să instalăm ultima versiune Opera şi să folosim butonul VPN prezent în stânga barei de adrese. Aplicaţia permite alegerea serverului VPN pe care dorim să îl folosim, comunicaţiile ulterioare fiind intermediate folosind conexiune securizată (AES-256), fără ca istoricul de navigare să fie păstrat pe serverele Opera.

ExpressVPN –  chiar dacă nu este un serviciu VPN gratuit, ExpressVPN  merită luat în seamă datorită facilităţilor puse la dispoziţie pentru accesul la servicii de video streaming. ExpressVPN este apreciat de utilizatorii Netflix care doresc să acceseze conţinut blocat pe criterii geografice.

Disponibil gratuit timp de 30 de zile,  ExpressVPN  are un abonament destul de piperat, de 12.95 dolari pe lună, însă poate fi obţinut la promoţie cu 6,67 dolari pe lună dacă plătim în avans pentru un an întreg. Printre facilităţile oferite se numără 148 locaţii de conectare din peste 90 de ţări, optimizate pentru a accesa piept la serviciile conţinut video. Sediul ExpressVPN se află Insulele Virgine Britanice,  fapt ce garantează protecţie împotriva solicitărilor pentru furnizarea de informaţii  despre utilizatori venite din partea autorităţilor.

Pe lista cu servicii VPN premium de luat în seamă mai intră NordVPN şi CyberGhost, recomandate prin reputaţia bună şi vitezele mari de conectare, disponibile inclusiv pentru utilizatori VPN România.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult