YouTube Music, aplicaţia ce a înlocuit Play Music, poate descărca automat până la 500 melodii pentru ascultare offline

Autor: Aurelian Mihai 02.07.2019
YouTube Music, aplicaţia ce a înlocuit Play Music, poate descărca automat până la 500 melodii pentru ascultare offline

Tranziţia începută de Google de la serviciul Play Music la YouTube Music este încă în curs, mutarea colecţiilor de melodii şi conţinut încărcat de utilizatorii Play Music nefiind finalizată. Încercând să convingă cât mai mulţi utilizatori că YouTube Music este într-adevăr o soluţie mai bună, Google adaugă în aplicaţia pentru mobil o funcţie numită Smart Downloads.

Concret, aplicaţia YouTube Music va ţine cont de like-urile acordate pentru melodiile ascultate, pare parte dintre acestea fiind descărcate în memoria locală a dispozitivului, în idea de a fi disponibile oricând pentru ascultare offline. Pentru ca funcţionalitatea Smart Downloads să nu creeze problemele, melodiile apreciate cu Like vor fi descărcate doar dacă spaţiul de stocare este suficient şi numai prin conexiunea Wi-Fi, atunci când nu folosim telefonul mobil.

Aflată la stadiul de testare, funcţionalitatea Smart Downloads încă nu este disponibilă oficial, dar apare în codul aplicaţiei de mobil. Probabil că atunci când este activată, vom găsi în interfaţa aplicaţiei o nouă secţiune Liked Videos, sau ceva asemănător creat pentru înlesnirea accesului la muzica disponibilă offline.

În mod cert, funcţionalitatea Smart Downloads va fi oferită abonaţilor la pachetul YouTube Music Premium, disponibil pe bază de abonament plătit.

 

Tags: