YouTube ar putea ascunde secţiunea de comentarii şi clipurile pentru copii. Remasterizează videoclipuri vechi

20.06.2019
YouTube ar putea ascunde secţiunea de comentarii şi clipurile pentru copii. Remasterizează videoclipuri vechi

YouTube este o platformă în continuă schimbare, încercând întotdeauna să se adapteze la cerinţele pieţei de conţinut video. După mai multe controverse în ultima perioadă, subsidiara Google pare să încerce câteva lucruri noi, pentru a limita comentariile de tip spam şi pentru a proteja mai bine copiii care folosesc platforma.

Secţiunea de comentarii de pe YouTube s-a transformat în ultima perioadă într-o zonă foarte toxică a serviciului. Utilizatorii nu mai poartă discuţii civilizate, fiind acum mai degrabă interesaţi să jignească şi să promoveze diverse alte lucruri. Astfel, compania pare să ia în calcul introducerea unui nou buton pentru comentarii, care să aducă această secţiune în prim-plan abia după apăsare. În mod normal, aceasta nu ar mai fi afişată deloc. Astfel, spam-ul ar putea fi limitat, iar cei care au comentarii negative de adăugat, vor trebui să facă un pas în plus, ceea ce i-ar putea opri pe unii dintre ei.

Această funcţie pare să fie momentan în teste în versiunea de mobil a aplicaţiei YouTube de Android. Practic, sub video, nu mai apare secţiunea de comentarii dacă nu apeşi acest buton. Modificarea a fost depistată de XDA-Developers într-o versiune nouă a aplicaţiei.

Referitor la conţinutul dedicat copiilor, YouTube ar putea lua măsuri drastice. Au fost descoperiţi mai mulţi pedofili în secţiunile de comentarii în clipuri în care apăreau copii în urmă cu doar câteva luni, iar în consecinţă, compania a oprit complet comentariile pe acestea. Totuşi, pentru a asigura o experienţă mai sigură pentru copii, YouTube ia în considerare mutarea acestui conţinut exclusiv în aplicaţia YouTube Kids, care nu afişează conţinut din restul reţelei, nu oferă comentarii şi nici reclame pentru produse care nu se adresează copiilor.

Până când vom vedea aceste modificări însă, YouTube a pornit o nouă campanie de pe urma căreia utilizatorii pot beneficia chiar acum. Folosind surse de calitate ale unor videoclipuri celebre filmate în anii 70, 80, 90 şi începuturile anilor 2000, compania înlocuieşte vechile clipuri cu unele noi, remasterizate în rezoluţie HD. Clipurile rămân pe acelaşi link, doar calitatea video creşte semnificativ. Multe dintre aceste clipuri au fost urcate pe YouTube aproape de începuturile platformei, când limita de rezoluţie era 640 x 480 pixeli.

Puteţi vedea toate videoclipurile remasterizate urmărind acest link. Momentan sunt doar câteva zeci de clipuri de la trupe precum Beastie Boys, No Doubt, Smash Mouth, Billy Idol, Nirvana sau Soundgarden, cât şi de la interpreţi solo precum Janett Jackson, Meatloaf, Gwen Stefani sau Lady Gaga. YouTube promite 1.000 de videoclipuri vechi remasterizate până în 2020.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult