YouTube Music primeşte una dintre cele mai apreciate funcţii Google Play Music – un motiv în plus să treci la noua platformă

21.02.2020
YouTube Music primeşte una dintre cele mai apreciate funcţii Google Play Music - un motiv în plus să treci la noua platformă

Google continuă pe direcţia unificării celor servicii pentru de streaming de muzică – Play Music şi YouTube Music, adăugând pentru produsul mai nou lansat o funcţie deosebit de apreciată şi folositoare.

Compania nu face un secret din planul pentru migrarea mai mult sau mai puţin forţată a utilizatorilor rămaşi pe platforma Google Play Music la noul YouTube Music. Însă pentru a face tranziţia cât mai uşor de suportat compania trebuie mai întâi să migreze cât mai multe dintre facilităţile Play Music la noua platformă.

Un pas important de făcut a fost adăugarea tuturor funcţiilor care împiedică utilizatorii Play Music să se mute fără regrete la noul YouTube Music. De exemplu, posibilitatea de a transfera întreaga colecţie de muzică păstrată pe Google Play Music pe platforma YouTube Music, fără a pierde vreuna din melodiile preferate.

Începând de astăzi, YouTube Music va dispune şi de una dintre cele mai solicitate funcţii – posibilitatea de a încărca muzică din colecţia personală – CD-uri, fişiere MP3 – direct în spaţiul cloud. Toţi utilizatorii vor putea acum să-şi încarce melodiile şi albumele preferate şi să le asculte în timp ce sunt în mişcare.

Google oferă utilizatorilor YouTube Music două moduri de a-şi încărca muzica de pe computer:

  • Trageţi fişierele prin comenzi drag-and-drop direct în contul accesat pe music.youtube.com.
  • Accesezi music.youtube.com şi faci click pe poza de profil, pentru accesarea funcţiei Încărcaţi muzică.

Din păcate, cei care doresc sa-şi încarce colecţia de MP3-uri păstrate pe telefonul mobil sunt lăsaţi pe dinafară, soluţia pentru aceştia fiind să conecteze telefonul la un PC pentru accesarea memoriei interne, urmată de parcurgerea uneia dintre procedurile descrise mai sus.

Vestea bună este că pe lângă clasicele fişiere MP3, mai sunt suportate inclusiv fişiere FLAC, M4A, OGG şi WMA.

Important de ştiut: muzica personală pe care o încarci poate fi ascultată doar de tine, chiar dacă ai achiziţionat unul dintre abonamentele YouTube Music pentru familie şi ai dat share listei de redare către un alt utilizator.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult