Zece ani de închisoare, pentru exprimarea liberă pe Twitter

10.02.2012
Zece ani de închisoare, pentru exprimarea liberă pe Twitter

Faptul că reţeaua Twitter este un inamic de temut pentru orice dictator, regim militar, sau guvern care consideră libertatea de exprimare un drept cuvenit doar celor privilegiaţi este deja binecunoscut, iar măsura luată de guvernul din Indonezia confirmă acest lucru.

Zece ani de închisoare, pentru exprimarea liberă pe Twitter

Un comunicat oficial înaintat de Ministerul Indonezian de Comunicaţii şi Informaţie anunţă regulile stricte referitoare la libertatea de exprimare, aplicate fără excepţie inclusiv utilizatorilor din reţeaua Twitter.

În timp ce reţeaua de micro-blogging mai sus menţionată nu împiedică postarea de către utilizatori a mesajelor defăimătoare sau ameninţări, orice cetăţean indonezian care este descoperit ca fiind autorul unor astfel de mesaje poate fi investigat şi condamnat conform rigorilor legii.

Mai exact, conform legii informaţiei şi tranzacţiilor electronice din Indonezia, orice utilizator al reţelei Twitter care este descoperit a fi distribuit conţinut pornografic, mesaje de ameninţare, tentative de fraudă, jocuri de noroc sau blasfemie, este pasibil la pedepse cu închisoarea între 7 şi 12 ani.

Deşi poate părea bizar, Indonezia nu este singura ţară care vânează presupuşi infractori pe Twitter. Un caz oarecum asemănător a fost semnalat chiar în Statele Unite, unde în urma mesajului postat pe Twitter de un turist Britanic, autorităţile l-au reţinut temporar pe acesta şi i-au interzis accesul pe teritoriul ţării.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News