Compania chineză Tencent cumpără dezvoltatorul jocului Clash of Clans

21.06.2016
Compania chineză Tencent cumpără dezvoltatorul jocului Clash of Clans
Tencent, compania chineză care deţine aplicaţia WeChat şi portalul de internet QQ, va cumpără Supercell, dezvoltatorul jocului Clash of Clans, de la operatorul telecom japonez SoftBank, potrivit Wall Street Journal
 
Supercell este evaluată la 9 miliarde de dolari, iar SoftBank deţine 73% din companie. Japonezii au achiziţionat 51% din dezvoltatorul de jocuri în 2013 pentru 1,5 miliarde de dolari, iar apoi şi-au extins participaţia. 
 
Citeşte şi: ASUS ROG GX700: performanţă „mobilă” fără limite [REVIEW]
 
SoftBank încearcă să vândă din proprietăţi pentru a-şi reduce datoriile. Acestea au crescut după ce gigantul telecom japonez a cumpărat în 2013 Sprint, al patrulea cel mai mare operator mobil din SUA. Compania a anunţat şi că va vinde şi acţiuni Alibaba deţinute în valoare de cel puţin 7,9 miliarde de dolari. 
 
 
Prin această achiziţie, Tencent îşi consolidează poziţia de jucător important pe piaţa jocurilor video. Compania deţine Riot Games, dezvoltatorul popularului titlu League of Legends. 
 
Pe lângă Clash of Clans, studio-ul finlandez Supercell mai dezvoltă titluri precum Boom Beach, Clash Royale şi Hay Day.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult