Dead Trigger, shooter-ul pentru smartphone este acum gratuit

23.07.2012
Dead Trigger, shooter-ul pentru smartphone este acum gratuit

Dezamăgiţi de pirateria scăpată de sub control, Madfinger Games – producătorii celebrului Shaddowgun – au decis să ofere versiunea pentru Android a jocului Dead Trigger în mod complet gratuit, după ce de curând au redus preţul de achiziţie la suma modică de 0.99 dolari.

Dead Trigger

Măsura este privită mai degrabă ca o formă de protest la adresa atitudinii relaxate în care Google tratează problema pirateriei pe Android şi lipsa de sprijin oferită creatorilor de aplicaţii. Astfel, în timp ce posesorii de tablete şi telefoane Apple cu sistem iOS rămân cu versiunea plătită în valoare de 0.99 dolari, fanii Android pot instala şi juca Dead Trigger în regim free-to-play, având acces la toate nivelurile jocului fără a plăti nimic în plus.

Cum era de aşteptat, vestea nu a fost primită prea bine de cei care au plătit deja pentru o copie a jocului în săptămânile trecute de la lansare. Alte motive de îngrijorare sunt date şi de implicaţiile pe termen lung ale acestei strategii. Promovarea prin mesaje publicitare şi oferte de cumpărături în cadrul aplicaţiilor ar putea face parte din strategiile de viitor, însă nu este exclus ca unele companii să refuze cu totul acest mod de promovare, decizând să renunţe complet la dezvoltarea de aplicaţii pentru sistemul de operare Google.

Pirateria în creştere dă serioase motive de îngrijorare şi altor dezvoltatori de aplicaţii pentru Android, ce îşi văd veniturile diminuate mult sub nivelul celor care oferă aplicaţii iOS.

Dead Trigger download

Poţi descărca în mod gratuit jocul Dead Trigger, din pagina rezervată în magazinul Google Play.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult