Top aplicaţii Android 2011: cele mai folosite şi apreciate

Platforma Android este din ce în ce maiapreciată de către utilizatorii globali, dar şi de posesorii detelefoane mobile din România. Unul dintre motive este că Androidîşi găseşte locul şi pe dispozitive accesibile ca preţ, nu doar pesmartphone-uri high-end (cum ar fi iPhone-ul cu iOS sau telefoaneleWindows Phone 7). Desigur, motivul principal pentru care oameniisunt interesaţi de Android îl reprezintă numărul mare de aplicaţiigratuite ce pot fi descărcate din Market. În acest sens, un articol"top aplicaţii Android 2011" îl considerămpotrivit pentru cei care vor să-şi cumpere un smartphone cu Android şi sunt curioşi să aflece le rezervă sistemul. Fără îndoială, cei care deţin deja unastfel de terminal ştiu deja care sunt cele mai populareaplicaţii.

Menţionăm că unele aplicaţii (ex: YouTube) pot fi preinstalatepe telefon şi nu mai necesită descărcarea din Android Market.

Locul 10 - Advanced Task Killer

Advanced Task Killer sau, pe scurt, ATK, este o aplicaţie pecare aproape toţi utilizatorii de smartphone-uri cu Android ofolosesc. De ce? Pentru că rezolvă problema consumului dememorie RAM, când sunt mai multe aplicaţii deschisesimultan, dintr-o singură atingere.

Advanced Task Killer

Locul 9 - Gas Buddy

Gas Buddy este foarte apreciat de către persoanele care şofeazăîn Statele Unite şi Canada. Programul indică pe hartă celemai apropiate benzinării, dar oferă şi informaţii legatede preţurile carburanţilor. Astfel, nu te vei păcăli când vei faceplinul la o sumă ridicată, pentru ca la câţiva kilometri distanţăsă dai peste o benzinărie mai ieftină. Preţurile sunt raportatechiar de către utilizatori, membri ai comunităţii Gas Buddy. Existăchiar şi un sistem de premiere pentru cei mai activi dintre ei.

Gas buddy

Locul 8 - Horoscope

Amatorii de previziuni astrologice vor fi încântaţi de aceastăaplicaţie care oferă horoscopul zilnic,săptămânal şi chiar lunar.

Horoscope

Locul 7 - WhatsApp Messenger

Cu acest program poţi trimite SMS-uri gratuiteprietenilor sau poţi conversa pe chat. Aplicaţia suportă inclusivtransfer de fişiere multimedia (imagini, video şi audio). Singuracondiţie este ca şi destinatarul să aibă instalat WhatsAppMessenger. Pentru cei interesaţi, există şi versiuni pentruplatformele iOS, BlackBerry OS şi Symbian.

WhatsApp Messenger

Locul 6 - Free Music Downloader

Free Music Downloader foloseşte un motor de căutare care îţi dăposibilitatea să descarci gratuit milioane deMP3-uri. Aplicaţia dispune de un organizator pentrufişiere, dar şi de editare a acestora.

Free Music Downloader

Locul 5 - Vaulty Free Hides Pictures

Producătorii spun că Vaulty Free Hides Pictures este cea maibună aplicaţie dedicată celor care vor să ascundă anumite imaginişi clipuri din telefon. Fără îndoială, majoritatea dintre noi avemcel puţin o poză pe care am dori să o ascundem deprivirea curioasă a soţiei / prietenei / prietenilor. În aces caz,nu trebuie decât să instalăm această aplicaţie şi să alegemfişierele compromiţătoare pe care dorim să le punem la adăpost.

Vaulty Free Hides Pictures

Locul 4 - Flash Player 10.2

Ultima versiune de Flash este recomandată celor care doresc oexperienţă Web completă. Din păcate, după cumştiţi, Flash-ul consumă destul de multe resurse, iar posesorii dedispozitive Android cu putere de procesare mai slabă vor întâmpinaoarecare probleme.

Flash Player 10.2

Locul 3 - Facebook for Android

Până şi aşa zisele telefoane "dumb", fără platforme de operareavansate, integrează în ziua de azi celebrul Facebook. Aşadar, o asemenea aplicaţia nuputea lipsi de pe un sistem precum Android. Spre deosebire deversiunile pentru telefoane simple, Facebook for Android seprezintă într-un format foarte apropiat de versiunea pentrubrowserele web PC / Mac / Linux.

Facebook for Android

Locul 2 - YouTube

YouTube nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este clar că toţiposesorii de smartphone trebuie să aibă instalată aceastăaplicaţie. Nu pentru că nu ar putea fi accesat YouTube şi dinbrowser, dar folosind aplicaţia dedicată se economiseştetrafic. În plus, interfaţa esteoptimizată pentru ecranul telefoanelor mobile.

Locul 1 - Kakao Talk

Cu peste 10 milioane de utilizatori, Kakao Talk se poziţioneazăîn topul aplicaţiilor Android. Cei care doresc să comunicegratuit cu prietenii, folosind doar traficul de date, potapela cu încredere la Kakao Talk. Aplicaţia suportă group chat cuun număr nelimitat de utilizatori, avertizează utilizatoriiinclusiv vocal dacă primesc un mesaj şi permite transferul defişere foto şi video.

kakao Talk

Acesta este, conform datelor din Android Market, topulaplicaţiilor Android din 2011 (până în momentul de faţă).Pe lângă ele, mai sunt multe alte soft-uri utile care ar meritaincluse într-un top. Menţionăm doar două: Dropboxşi Shazam. Pentru a le vizualiza pe toate,accesaţi market.android.com.