Top aplicaţii Android 2011: cele mai folosite şi apreciate

Platforma Android este din ce în ce mai apreciată de către utilizatorii globali, dar şi de posesorii de telefoane mobile din România. Unul dintre motive este că Android îşi găseşte locul şi pe dispozitive accesibile ca preţ, nu doar pe smartphone-uri high-end (cum ar fi iPhone-ul cu iOS sau telefoanele Windows Phone 7). Desigur, motivul principal pentru care oamenii sunt interesaţi de Android îl reprezintă numărul mare de aplicaţii gratuite ce pot fi descărcate din Market. În acest sens, un articol "top aplicaţii Android 2011" îl considerăm potrivit pentru cei care vor să-şi cumpere un smartphone cu Android şi sunt curioşi să afle ce le rezervă sistemul. Fără îndoială, cei care deţin deja un astfel de terminal ştiu deja care sunt cele mai populare aplicaţii.

Menţionăm că unele aplicaţii (ex: YouTube) pot fi preinstalate pe telefon şi nu mai necesită descărcarea din Android Market.

Locul 10 - Advanced Task Killer

Advanced Task Killer sau, pe scurt, ATK, este o aplicaţie pe care aproape toţi utilizatorii de smartphone-uri cu Android o folosesc. De ce? Pentru că rezolvă problema consumului de memorie RAM, când sunt mai multe aplicaţii deschise simultan, dintr-o singură atingere.

Advanced Task Killer

Locul 9 - Gas Buddy

Gas Buddy este foarte apreciat de către persoanele care şofează în Statele Unite şi Canada. Programul indică pe hartă cele mai apropiate benzinării, dar oferă şi informaţii legate de preţurile carburanţilor. Astfel, nu te vei păcăli când vei face plinul la o sumă ridicată, pentru ca la câţiva kilometri distanţă să dai peste o benzinărie mai ieftină. Preţurile sunt raportate chiar de către utilizatori, membri ai comunităţii Gas Buddy. Există chiar şi un sistem de premiere pentru cei mai activi dintre ei.

Gas buddy

Locul 8 - Horoscope

Amatorii de previziuni astrologice vor fi încântaţi de această aplicaţie care oferă horoscopul zilnic, săptămânal şi chiar lunar.

Horoscope

Locul 7 - WhatsApp Messenger

Cu acest program poţi trimite SMS-uri gratuite prietenilor sau poţi conversa pe chat. Aplicaţia suportă inclusiv transfer de fişiere multimedia (imagini, video şi audio). Singura condiţie este ca şi destinatarul să aibă instalat WhatsApp Messenger. Pentru cei interesaţi, există şi versiuni pentru platformele iOS, BlackBerry OS şi Symbian.

WhatsApp Messenger

Locul 6 - Free Music Downloader

Free Music Downloader foloseşte un motor de căutare care îţi dă posibilitatea să descarci gratuit milioane de MP3-uri. Aplicaţia dispune de un organizator pentru fişiere, dar şi de editare a acestora.

Free Music Downloader

Locul 5 - Vaulty Free Hides Pictures

Producătorii spun că Vaulty Free Hides Pictures este cea mai bună aplicaţie dedicată celor care vor să ascundă anumite imagini şi clipuri din telefon. Fără îndoială, majoritatea dintre noi avem cel puţin o poză pe care am dori să o ascundem de privirea curioasă a soţiei / prietenei / prietenilor. În aces caz, nu trebuie decât să instalăm această aplicaţie şi să alegem fişierele compromiţătoare pe care dorim să le punem la adăpost.

Vaulty Free Hides Pictures

Locul 4 - Flash Player 10.2

Ultima versiune de Flash este recomandată celor care doresc o experienţă Web completă. Din păcate, după cum ştiţi, Flash-ul consumă destul de multe resurse, iar posesorii de dispozitive Android cu putere de procesare mai slabă vor întâmpina oarecare probleme.

Flash Player 10.2

Locul 3 - Facebook for Android

Până şi aşa zisele telefoane "dumb", fără platforme de operare avansate, integrează în ziua de azi celebrul Facebook. Aşadar, o asemenea aplicaţia nu putea lipsi de pe un sistem precum Android. Spre deosebire de versiunile pentru telefoane simple, Facebook for Android se prezintă într-un format foarte apropiat de versiunea pentru browserele web PC / Mac / Linux.

Facebook for Android

Locul 2 - YouTube

YouTube nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este clar că toţi posesorii de smartphone trebuie să aibă instalată această aplicaţie. Nu pentru că nu ar putea fi accesat YouTube şi din browser, dar folosind aplicaţia dedicată se economiseşte trafic. În plus, interfaţa este optimizată pentru ecranul telefoanelor mobile.

Locul 1 - Kakao Talk

Cu peste 10 milioane de utilizatori, Kakao Talk se poziţionează în topul aplicaţiilor Android. Cei care doresc să comunice gratuit cu prietenii, folosind doar traficul de date, pot apela cu încredere la Kakao Talk. Aplicaţia suportă group chat cu un număr nelimitat de utilizatori, avertizează utilizatorii inclusiv vocal dacă primesc un mesaj şi permite transferul de fişere foto şi video.

kakao Talk

Acesta este, conform datelor din Android Market, topul aplicaţiilor Android din 2011 (până în momentul de faţă). Pe lângă ele, mai sunt multe alte soft-uri utile care ar merita incluse într-un top. Menţionăm doar două: Dropbox şi Shazam. Pentru a le vizualiza pe toate, accesaţi market.android.com.