Te poţi juca cu prietenii pe Facebook Messenger prin intermediul Instant Games

30.11.2016
Te poţi juca cu prietenii pe Facebook Messenger prin intermediul Instant Games

Facebook cochetează cu introducerea jocurilor video în platforma Messenger de mai bine de un an, însă abia acum a lansat o iniţiativă oficială care aduce jocuri complexe direct în căsuţele de chat. După şah, baschet şi fotbal, Messenger primeşte acces la o serie de jocuri competitive clasice şi mai noi, pe care le poţi iniţia în orice conversaţie din aplicaţia de mobil. A fost introdusă astfel o nouă pictogramă deasupra căsuţei de text, care descrie un controller de jocuri.

Facebook lansează această funcţionalitate în 30 de ţări (deşi nu a oferit o listă cu acestea), atât pe iOS, cât şi pe Android. Nu este clar însă ce versiune a sistemului de operare este necesară, anunţul oficial specificând doar că este nevoie de o variantă „mai nouă” a fiecărui sistem de operare mobil în parte.

Serviciul se lansează cu 17 jocuri, printre care se regăsesc clasicele Pac-Man, Arkanoid, Track & Field 100M, Galaga, Space Invaders şi Words with Friends Frenzy, dar şi titluri mai noi precum EverWing, Shuffle Cats Mini, Hex, Endless Lake, Templar 2048 sau Zookeeper. Odată iniţiat un joc, fiecare dintre participanţii la discuţie vor juca o rundă, scorul atins fiind raportat automat în conversaţie. Se pare că jocurile vor putea fi jucate chiar şi în aplicaţia principală Facebook însă doar în single player, fără posibilitatea de a concura cu prietenii din listă.

Momentan, în România pe iOS funcţia Instant Games nu pare să fie activă, însă este posibil să fie vorba despre o lansare în valuri, în funcţie de regiune, platformă şi versiunea sistemului de operare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult