Un bărbat de 77 de ani a fost prins de poliţie în timp ce juca Pokemon Go în ciuda carantinei

26.03.2020
Un bărbat de 77 de ani a fost prins de poliţie în timp ce juca Pokemon Go în ciuda carantinei

Spania este a doua cea mai grav afectă ţară de pandemia COVID-19, depăşind de curând China în numărul de decedaţi şi fiind devansată doar de Italia. Totuşi, anumiţi cetăţeni spanioli, chiar dintre cei cu factor de risc foarte mare, refuză să asculte sfaturile şi chiar ordinele autorităţilor de a sta în casă. Zilele trecute, un bărbat de 77 de ani din Madrid a fost prins de poliţie pe stradă în perioada carantinei la „vânătoare de pokemoni”, conform raportului oficial.

Bărbatul a fost interceptat de poliţia din Madrid duminică plimbându-se pe stradă, în ciuda carantinei declarată de autorităţile spaniole pe 14 martie, care obligă toţi cetăţenii să stea în casă timp de 14 zile. Singurele motive pentru care domiciliul poate fi părăsit sunt urgenţele şi cumpărăturile strict necesare, o situaţie similară cu cea din România. Se pare că plimbatul pe stradă pentru a prinde pokemoni în jocul de mobil Pokemon Go nu este considerată o urgenţă şi nici o necesitate.

Pe contul oficial al Poliţiei Municipale din Madrid a fost publicată o fotografie cu raportul agenţilor în care se vede în clar declaraţia bărbatului de 77 de ani. Identitatea acestuia a fost acoperită, însă poate fi observată cifra care îi confirmă vârsta pe respectivul raport.

Mesajul Poliţiei este destul de clar:

„Vânătoarea de Pokemoni, dinozauri şi alte creaturi fantastice este INTERZISĂ în timpul stării de urgenţă. Nu mai căutaţi scuze şi rămâneţi în casă”

 

 

Nu este clar dacă bărbatul a primit sau nu amendă pentru această plimbare, însă amenzile în Spania încep de la 100 de euro pentru încălcarea regulilor stabilite de autorităţi.

Acesta nu este primul caz de „vânător de pokemoni” în plină pandemie COVID-19 care încalcă legea. Săptămâna trecută, un bărbat de 31 de ani din Italia a fost prins de poliţie în timp ce prindea pokemoni pe stradă alături de fiica sa.

Compania Niantic, cea care a dezvoltat jocul Pokemon Go, încurajează jucătorii să rămână în casă şi a adăugat noi capabilităţi de joc şi bonusuri în joc pentru a putea prinde pokemoni de acasă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult