Xbox One – pachetul retail pentru consola Microsoft (prezentare video)

08.08.2013
Xbox One - pachetul retail pentru consola Microsoft (prezentare video)

Chiar dacă mai e ceva timp rămas până la lansarea oficială din luna noiembrie, consola de ultimă generaţie Xbox One este finalizată şi gata să aprovizioneze stocurile magazinelor din lumea întreagă. Iată cum arată unul dintre primele exemplare retail ale consolei Microsoft, ambalat împreună cu toate accesoriile şi pregătit de livrare.

Xbox One - pachetul retail pentru consola Microsoft (prezentare video)

Parte din primul lot de console, compus din câteva mii de exemplare ce vor fi livrate entuziaştilor care au plasat deja precomenzi, exemplarul Xbox One despachetat chiar de directorul Microsoft pentru divizia Xbox este însoţit de un gamepad aniversar, personalizat cu logo-ul „Day One Edition” şi un d-pad cu finisaj cromat.

Deosebirile faţă de varianta standard a pachetului retail Xbox One se opresc însă aici. Ambele ediţii Xbox One vin echipate cu hard disk generos de 500GB şi aceeaşi configuraţie cu CPU AMD octo-core, respectiv GPU din seria Radeon.

Pachetul standard cu accesorii include senzorul Microsoft Kinect – livrat într-o versiune cu rezoluţie şi unghiuri de vizibilitate îmbunătăţite, o cască mono cu microfon, cablu HDMI certificat pentru ecrane cu rezoluţie 4k, manual de utilizare, cablu de alimentare şi adaptor de alimentare extern.

Pe carcasa din plastic negru cu design liquid-black, Xbox One adăposteşte o unitate Blu-ray cu slot de încărcare, buton Power cu senzor tactil şi port USB 3.0 în lateral. În partea din spate găsim conectorul pentru adaptor AC, intrare şi ieşire HDMI, ieşire audio digitală (conexiune optică S/PDIF), încă doi conectori USB 3.0 şi conectorul pentru accesoriul Kinect. Accesul la internet este permis prin conexiune Gigabit LAN, respectiv placa de reţea WiFi integrată.

Spre deosebire de exemplarul livrat cu vechea consolă Xbox 360, gamepad-ul pentru Xbox One poate fi încărcat cu orice cablu microUSB avut la îndemână. Suplimentar, la conectarea cablului USB gamepad-ul dezactivează automat modulul wireless, folosind în schimb doar conexiunea USB.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult