ASUS a anunţat monitorul PQ321: 31,5″, rezolutie 4K şi panou IGZO

31.05.2013
ASUS a anunţat monitorul PQ321: 31,5

După ce a lansat impresionantul monitor PB278Q, un produs din gama superioară care oferă un panou PLS cu rezoluţie WQHD, ASUS a ridicat ştacheta şi a anunţat unul dintre primele monitoare cu rezoluţie 4K: PQ321.

Urmând să fie prezentat la Computex 2013, noul monitor ASUS are o diagonală de 31,5” şi o rezoluţie de 3840 x 2160 pixeli, acesta folosind un panou IGZO cu iluminare LED. Faţă de clasicele panouri care folosesc un strat transparent conductiv fabricat din siliciu, tehnologia IGZO, dezvoltată de Sharp, foloseşte oxizi de zinc, galiu si indiu. Acest compus oferă o mobilitate a electronilor de 40 de ori mai mare, ceea ce permite fie realizarea unor ecrane cu timpi de răspuns mai buni, fie, precum în cazul de faţă, atingerea unor densităţi mai mari.

Noul monitor ASUS oferă o adâncime de culoare de 10 biţi per canal, o strălucire maximă de 350 de cd/m2, unghiuri de vizualizare de 176 de grade şi un timp de răspuns de 8 ms (GTG).  Dincolo de aceste specificaţiile ale ecranului, ASUS PQ321 oferă difuzoare stereo cu o putere de 2 W, intrare video Display Port, suport VESA pentru montare pe perete şi un picior care permite ajustarea pe trei axe. Versiunea nord-americană a acestui model va include şi doua porturi HDMI şi mod de lucru Picture în Picture.

Monitorul va ajunge prima dată pe piaţa din Statele Unite undeva în cursul iunie, acesta urmând sa ajungă în România undeva spre finalul trimestrului trei. ASUS va prezenta la Computex şi o versiune de 39” a acestui model, ocazie cu care vom putea afla probabil şi preţurile.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News